Bértámogatás jár a szakképzett fiatalokért

2021. november 02. 08:15
A novembertől elérhető új bértámogatás a szakképzettséggel rendelkező, 30 év alatti álláskeresők foglalkoztatására ösztönöz. Az első kilencven napban a frissen felvettek munkatapasztalat-szerzésének költségeit fedezi a program, ezután igényelhető fél éven át a havi 100 ezer forintos Vállalkozások munkaerő támogatása is. Egy szakképzett fiatal munkába állását összesen több mint 1,9 millió forintnyi munkáltatói kiadás átvállalásával könnyítheti meg a kormány – hívta fel a figyelmet Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
Bértámogatás jár a szakképzett fiatalokért

A cégeknek először azt kell vállalniuk, hogy teljes, vagy legalább napi 4 órás részmunkaidőben foglalkoztatják a 2011 óta iskolarendszerben vagy felnőttképzésben szakképesítést, vagy felsőfokú végzettséget szerzett fiatalokat. A teljes állomány figyelembe vételével tíz munkavállalóig egyszerre legfeljebb két álláskereső, tíz fő felett az összes létszám maximum 30 százaléka után fizethető ki az összesen 90 napig folyósítható munkatapasztalat-szerzési támogatás. Mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó 100 százaléka, de teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a garantált bérminimum kétszerese, azaz 438 ezer forint. A munkáltató ezt követően igényelheti az álláskereső után 6 hónapon át járó Vállalkozások munkaerő támogatását azzal a feltétellel, hogy a munkabért a korábbi időszakhoz képest nem csökkenti.

A támogatási kérelmeket november elsejétől lehet benyújtani a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes, állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz. A részletes információk a munka.hu foglalkoztatási portálon olvashatók.

 

www.vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Elfogadták: lesz tisztességes megélhetést biztosító európai minimálbér

2022. június 08. 08:59
Kiszámítása átláthatóbb, mértéke sok országban magasabb lesz

Így üsd el az időt a karanténban! Tervezz konyhakertet a lakásba

2020. április 20. 08:03
Nem mindenkinek adatott meg, hogy kertes házban lakik, viszont sokan szeretnek kertészkedni, és a jó hír, hogy erről azoknak sem kell lemondaniuk, akik nem rendelkeznek kerttel. Mini termőkertet ugyanis akár az otthonunkban is létrehozhatunk, ehhez azonban nem árt tisztában lennünk azzal, hogy melyik növénynek mennyi napfényre van szüksége, illetve a lakás mely részén érdemes az ehető növényeket termeszteni. Összegyűjtöttük a saját, beltéri kiskert kialakításához szükséges legfontosabb tudnivalókat.