Kiderült, mit hozott a rabszolgatörvény

2021. december 01. 09:06
A vállalatok nem éltek a lehetőséggel
Kiderült, mit hozott a rabszolgatörvény

Több szakszervezet tapasztalatai is azt mutatják, hogy a vállalatok nem éltek azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a három éve elfogadott rabszolgatörvény biztosított nekik, így a munkavállalók megúszták, hogy kibabráljanak velük.

Decemberben lesz három éve, hogy a Munka törvénykönyvének módosítása a korábbinál jóval rugalmasabb szabályokat állapított meg a munkáltatók számára, ezt a szabályozást keresztelték el a szakszervezetek rabszolgatörvények. A változtatást számos kritika érte, ám Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke három év tapasztalatai alapján megalapozatlannak látja ezeket - derül ki a Világgazdaság cikkéből.

Az egyik legfőbb kritika szerint a munkáltatók csak három év múlva számolják el a túlórát a dolgozóiknak, ám a Munka törvénykönyve megakadályozta, hogy az úgynevezett referenciaidőt, ami a munkaidő kiszámításának időintervalluma, ezt át lehessen vinni egy éven túlra. Mivel nem lehet, nem is tud felhalmozódni. Egy év viszonylatában kell elrendezni a kifizetett, illetve le nem dolgozott órák egyenlegét.

A másik aggály az, hogy úgy rendelik el a 400 túlórát, hogy nem évente, hanem majd csak három év múlva, egyben fizetik ki. „Ezzel kapcsolatban sem tudunk visszaélésekről, mivel jelenleg munkaerőhiány van, a munkaadók igyekszenek megőrizni a jó munkaerőt.”

Semmiféle jogellenes munkáltatói magatartásról vagy túlkapásról nem érkezett hozzánk információ – mondta Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke a gazdasági napilapnak. Azt tapasztalta, hogy ahol munkaidőkeretben alkalmazták a dolgozókat, ott jellemzően inkább a keretek kihasználásával volt probléma a leállások miatt.

Nem okozott földindulásszerű változást a munkaerőpiacon – így kommentálta a helyzetet Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. A javaslat nem tőlük érkezett, kifejezetten szűk kört érintett. A kormány döntését egyébként vállalkozásbarátnak tartják. 

Forrás: napi.hu / www.szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Eltűnt a dolgozó az ebédpénzzel, vissza lehet tartani a bérét?

2019. május 20. 08:14
Egy szervezet alkalmazottja (futár) ebédtérítési díjat is beszed, és nem számolt el az általa átvett összeggel. A telefonját nem veszi fel, nem jelentkezik a munkáltatónál. Milyen jogcímen lehet ebben az esetben megszüntetni a munkaviszonyát? Visszatarthatja-e a munkáltató a munkavállalónak ki nem fizetett egyhavi munkabérét annak okán, hogy az általa beszedett térítési díjjal nem számolt el? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Dolgozhat-e valaki egyszerre két munkahelyen?

2021. május 21. 09:27
 
Többen kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy a már meglévő munkája mellett akár megélhetésének biztosítása, akár keresetkiegészítés végett újabb munkát szeretne vagy kénytelen vállalni. Régebben ezt nevezték másodállásnak, de jelenleg milyen körülményekre kell ilyen esetben a munkáltatóknak és a munkavállalónak figyelemmel lennie? Tömösvári Andrea ügyvéd segít megválaszolni a kérdéseket.