Még nem büntetett a NÉBIH a tavaszi ellenőrzések során

2016. március 17. 11:52
Elsősorban a szezonális és húsvéti termékeket vizsgálják.

Egyelőre még nem tárt fel extrém eseteket a március 1-én kezdődött tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön. Pleva György a húsvéti termékekkel kapcsolatban kiemelte: az ország éves tojás fogyasztásának nagyjából az egyötöde erre az időszakra koncentrálódik.

A sonka előállításban a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja – fotó: Shutterstock

A Nébih igazgatója a sonka előállításáról elmondta, hogy a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja. A hagyományos módszer során a sonka hosszú, több héten át tartó pácolással, érleléssel, szárítással, füstöléssel készül és súlyának harmadát is elveszítheti. A húsipar új módszere a gyors pácolás, amikor telenyomják páclével és különböző fűszerkeverékekkel a sonkát, így a hús súlyának egyharmadával megnövelt súlyú terméket is vásárolhatnak a fogyasztók – ismertette a Nébih igazgatója.

Forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg tojás kerül feketén a magyar boltokba

2016. október 21. 08:45
Miközben a magyarországi tojástermelés nő, a tojás iránti kereslete csökken. A hazai termelés így sem tudja kielégíteni a belföldi keresletet, ezért az ország importra szorul. A behozott tojások 25-30 százaléka ugyanakkor ellenőrizetlenül jut el a fogyasztókhoz.

Szeptember 15-ig kell megfizetni a kárenyhítési hozzájárulást

2016. szeptember 14. 08:17
Felhívjuk az agrárkár-enyhítési rendszerben tag termelők figyelmét arra, hogy 2016. szeptember 15-ig beérkezően kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által megjelölt számlára.