Még nem büntetett a NÉBIH a tavaszi ellenőrzések során

2016. március 17. 11:52
Elsősorban a szezonális és húsvéti termékeket vizsgálják.

Egyelőre még nem tárt fel extrém eseteket a március 1-én kezdődött tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön. Pleva György a húsvéti termékekkel kapcsolatban kiemelte: az ország éves tojás fogyasztásának nagyjából az egyötöde erre az időszakra koncentrálódik.

A sonka előállításban a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja – fotó: Shutterstock

A Nébih igazgatója a sonka előállításáról elmondta, hogy a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja. A hagyományos módszer során a sonka hosszú, több héten át tartó pácolással, érleléssel, szárítással, füstöléssel készül és súlyának harmadát is elveszítheti. A húsipar új módszere a gyors pácolás, amikor telenyomják páclével és különböző fűszerkeverékekkel a sonkát, így a hús súlyának egyharmadával megnövelt súlyú terméket is vásárolhatnak a fogyasztók – ismertette a Nébih igazgatója.

Forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A 2017. évi kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtásához megjelentek a referenciaárak és átlaghozam-adatok

2017. október 30. 07:26
A 2017. kárenyhítési évben bekövetkezett mezőgazdasági károk után a kárenyhítő juttatás iránti kérelem 2017. november 30-ig nyújtható be. Azon károsultak tudják benyújtani a kérelmet, akiknek a kárbejelentését az agrárkár-megállapító szerv a kárenyhítési évben korábban már jóváhagyta.

Őstermelők figyelem – nagyon sokba kerülhet ha ezt nem teszi meg március 20-ig!

2016. március 04. 08:53
Őstermelők figyelem – nagyon sokba kerülhet ha ezt nem teszi meg március 20-ig!

Március 20-ig érvényesíteni kell az őstermelői igazolványokat