Megállítanák az indokolatlan áremeléseket: etikus magatartásra szólít fel az Agrárkamara

2020. március 23. 08:17
Minden szereplőt etikus magatartásra szólít fel az Agrárkamara a mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek piacán a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményében leszögezte, arra törekszik, hogy a vészhelyzetben is aktívan működjön közre a rendezett piaci viszonyok fenntartásában, és tevékenységével segítse a tisztességes piaci szereplőket.

Ennek érdekében hozta létre korábban a megyei és az országos etikai bizottsági rendszerét. Az etikai bizottság olyan helyzetekben tud segíteni, amelyek még jogszabályokba nem ütköznek, de üzleti szempontból etikátlanok: így például az indokolatlan áremelés vagy az áruk visszatartása

- írták.

Az agrárkamara mintegy 400 ezer tagja - mezőgazdaságban, élelmiszer-előállításban, -feldolgozásban, -nagykereskedelemben tevékenykedők - az általuk etikátlannak vélt magatartások, illetve vitás kérdéseik rendezésében is kereshetik a kamara etikai bizottságát, a orszagosetikaibizottsag@nak.hu e-mail címen vagy közvetlenül a NAK megyei szervezetét

- közölték.

 

hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

A nagy banán teszt: 14 terméket tesztelt a Szupermenta

2019. április 29. 08:38
Az egyik legkedveltebb trópusi gyümölcs, a banán komplex vizsgálatát végezték el a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Összesen 14, köztük 3 bio, gyümölcsöt ellenőriztek, amelyeknél penész, valamint növényvédőszer-maradék vizsgálatokat végeztek, de megmérték kalcium, kálium és összes cukor tartalmukat is.

Drága szupertej hódít a hazai boltokban: egyre többen veszik a hagyományos helyett

2021. augusztus 18. 08:33
Gyerekkorunk egyik kedvenc itala, a tej mára már igen megosztóvá vált az emberek között. A mai napig sokan vallják azt, hogy nagyon fontos a tej és tejtermékek fogyasztása, főleg akkor, ha szervezetünk még fejlődésben van. Ez talán nem meglepő, hiszen vitaminok, fehérjék és az emberi szervezet számára fontos anyagok is megtalálhatóak benne. Vannak azonban olyanok is, akik szerint vissza kellene venni a tejfogyasztásból. Az ehhez a réteghez tartozók azt vallják, hogy érdemes lenne leredukálni a mennyiségeket, illetve egyre többen vannak olyanok is, akik inkább növényi italokra és termékekre cserélik a hagyományos élelmiszereket – utóbbit azzal indokolják, hogy ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk bolygónk helyzetének javulásához. Az Agrárszektor utánajárt, hogy ez valóban így van-e.