Több milliárdos támogatási program indult a munkaerőpiac felpörgetésére

2020. október 21. 10:13
Több mint 12 milliárd forintos támogatási programot indított az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A program célja az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerőpiaci kereslet élénkítése.
 
Több milliárdos támogatási program indult a munkaerőpiac felpörgetésére

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) több mint 12 milliárd forintos támogatási programot indított az alacsony iskolai végzettségű és a fiatal álláskeresők iránti munkaerő-piaci kereslet élénkítése érdekében. A támogatási kérelem 2020. október 15-től már benyújtható, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha állami foglalkoztatási szervnél regisztrált programrésztvevő, 25 év alatti álláskeresőt vagy alacsony iskolai végzettségű álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 5 hónap lehet. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség (bruttó bér és szociális hozzájárulási adó) 50%-a, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 100 ezer forint havonta.

A támogatási program részletes feltételei és dokumentáció ezen a linken találhatóak.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

A pihenőidő értelmezéséről döntött a Kúria

2022. augusztus 26. 08:36
A munka- és pihenőidő szabályai az alapvető jelentőségű foglalkoztatási szabályok részét képezik. Az alábbiakban a pihenőidőre vonatkozó törvényi szabályok Kúria által történő értelmezését (BH2022.161.) mutatjuk be:
 

Nyilatkozattétel elektronikusan a munkaviszonyban

2022. július 28. 14:20
Írásbelinek minősülhet egy e-mailben vagy SMS-ben közölt felmondás?