Kapcsolódó tartalmak: Ausztria

Hír: Más árut kapnak a magyarok, mint az osztrákok

2017. február 16. 08:11
 
A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-európai boltokat - írta a Magyar Idők. Itthon 24 féle terméket vizsgáltak meg és hasonlítottak össze az osztrák üzletekben kapható árukkal.

Hír: A direkt értékesítés esély a termelők számára

2017. február 17. 08:15
 
Az Osztrák Agrárkamara legújabb felmérése szerint az ország agrártermelőinek jelenleg 27 százaléka vesz részt ebben az értékesítési formában, a direkt értékesítők fele pedig kifejezetten erre építi termékeinek értékesítését – olvasható a noen.at osztrák hírportálon.

Hír: Földindulás a magyar élelmiszerpiacon: de hol itt a botrány?

2017. február 22. 08:03
 
Semmilyen élelmiszerbiztonsági kockázat nem merült fel a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint azzal a 24 osztrák élelmiszerrel kapcsolatban, amelyeket nemrég egy célellenőrzéssel vizsgáltak meg abból a szempontból, van-e különbség a magyar és az osztrák fogyasztóknak szánt termékek között. A hivatal egyes élelmiszereknél az érzékszervi jellemzőkben és az élvezeti értékben talált különbséget. A Nébih a célellenőrzésen túl 2014-2016-ban összesen 766, Ausztriából származó termékmintát ellenőrzött, amelyek közül 8 nem felelt meg az előírásoknak. Két tejféleségnél és 6 édesipari terméknél találtak olyan összetételi-minőségi hibákat, amelyek miatt bírságolniuk kellett, vagy forgalmi korlátozást kellett elrendelniük. A 24 termékmintás Nébih-vizsgálat nyomán most mindenestre a kormány átfogó élelmiszerpiaci ellenőrzést indított.

Hír: Osztrák-magyar egyetértés a KAP jövőjéről

2017. március 23. 08:12
 
A vidéki életminőség javítása érdekében az infrastruktúra, köztük az internetelérés fejlesztését és az uniós agrártámogatások változatlan szinten tartását szorgalmazza az osztrák és a magyar agrárkamara Kismartonban kedden aláírt közös nyilatkozatban – közölte az MTI.

Hír: Ki fogja leszedni az osztrák gyümölcsöt?

2018. július 06. 10:47
 
Annyira súlyos a munkaerőhiány Ausztriában, hogy néhol fölszedetlenül maradt a spárga az idei szezonban, egyes üzemek pedig teljesen kénytelenek felhagyni a zöldség- és gyümölcstermesztéssel. Az osztrák agrárkamara egyebek között az idénymunkás-keret növelését, illetve a németországihoz hasonlóan kedvező járulékrendszer bevezetését sürgeti.

Hír: Ausztriában terjed a négynapos munkahét, fizetéscsökkentés nélkül

2018. augusztus 13. 07:53
 
Ha a kormány állandóan a rugalmas munkavégzés lehetőségét hangoztatja, akkor mi megragadnánk a lehetőséget – ezt mondta Helmut Köstinger, az osztrák posta dolgozóit tömörítő szakszervezet vezetője. Az érdekvédelmi szervezet azt szeretné elérni, hogy a postai dolgozók csak négy napot töltsenek munkában egy héten, de a fizetésük ne csökkenjen. Kisebb meglepetés, hogy a vállalat vezetése nyitottnak mutatkozik a felvetésre.

Hír: Rengeteg embert, köztük magyarokat elbocsátottak Ausztriában

2019. szeptember 24. 08:19
 
Lassul az oda irányuló kivándorlás

Hír: Így kaphatnak nyugdíjat az Ausztriában dolgozó magyarok

2019. szeptember 26. 14:58
 
80/45/65 szabály

Hír: Mentőcsomag az osztrák erdőgazdálkodóknak

2021. február 11. 20:44
 
Ausztriában 350 millió eurós támogatáscsomagról döntöttek még tavaly, a cél az erdőgazdálkodók terheinek enyhítése, ezzel egyúttal az erdők jövőjének biztosítása. A tíz tervezett intézkedésből hatot február elsejével meghirdettek, ezekre 200 millió euró támogatás jut a 350-ből.

Hír: Az osztrák Erdőalap

2021. augusztus 06. 09:05
 
Az Erdőalappal Ausztria Szövetségi Kormánya nagy jövő-csomagot állított össze erdeik javára – 350 millió euró 10 intézkedésre, amelyekből részesülnek: erdőgazdálkodók, a teljes erdő-fa-papír értéklánc, az éghajlat és az egész nagyközönség. Ez mindenki életminőségét jelenti.