Kapcsolódó tartalmak: drágulás

Hír: Takarmánydrágulás – emelkedni fog a tojás ára

2021. február 02. 09:00
 
 
A tojástermelő vállalkozások az étkezési tojás átadási árainak emelését kezdeményezik a takarmányok drágulására hivatkozva.

Hír: Óriási drágulás jön: ha ez így megy tovább, luxus lesz a magyar zöldség, gyümölcs

2021. május 04. 09:34
 
Országszerte jelentős károkat okoztak a gyümölcstermesztésben az április eleji fagyok, derült ki a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács beszámolójából. A hónapban számos gyümölcsfaj virágzik, ezért a termelők még reménykednek.

Hír: Nincs vége a drágulásnak: egyre drágábbak az élelmiszerek

2021. május 07. 07:55
 
Az idén áprilisban 2014 májusa óta a legmagasabb szintre nőttek a világpiaci élelmiszerárak, amelyek már a tizenegyedik egymást követő hónapban emelkedtek az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete számításai szerint.

Hír: Idén akár 20 százalékkal is drágább lehet a nyaralás belföldön

2021. május 17. 09:52
 
Többe kerül az alapanyag és a munkaerő is

Hír: Drágulnak az élelmiszerek – egy évtizede nem láttak hasonlót

2021. június 04. 07:43
 
A FAO élelmiszerár-indexe 4,8 százalékkal nőtt áprilishoz és majd 40 százalékkal tavaly májushoz képest.

Hír: Étolaj, csirkemell, hamburger: eszméletlen a drágulás, mi folyik a magyar boltokban?!

2021. szeptember 09. 11:24
 
A legfrissebb statisztikák szerint a napraforgó étolaj ára brutálisan kilőtt Magyarországon, de ugyanígy a hamburgert vagy a csirkemellfilét sem kímélte a gigadrágulás éves szinten. És akkor arról még nem is esett szó, hogy az egyik legkedveltebb mediterrán gyümölcs átlagára egyetlen hónap alatt majd 17 százalékkal emelkedett.

Hír: Gyorshír – fenyő fűrészáru ismét drágul Észak-Amerikában

2021. szeptember 10. 08:34
 
Az élénkülő kereslet miatt az építő faanyagok éra ismét emelkedik Észak-Amerikában – Sok vásárló figyelte a nyáron, mielőtt fűrészárut vásárolt volna, hogy mikor áll meg az árak növekedése. Amint az elmúlt pár hétben nyilvánvalóvá vált, hogy az árak visszafelé tartanak, a piac nagy része vásárlások mellett döntött.

Hír: Itt a beígért tartós árdrágulás: így lesz 2021 végére a tej, tojás és sajt ára egy vagyon

2021. szeptember 17. 09:59
 
Egy friss uniós statisztika szerint Magyarországon nagyon olcsó a tej, a sajt és a tojás az EU többi tagállamához viszonyítva, egyedül a lengyeleknél olcsóbbak ezek a termékek. A magyar vásárlók viszont valószínűleg nem úgy érzik, hogy olcsó lenne a boltokban a tej, tojás vagy sajt, és azt is régóta rebesgetik, hogy hamarosan az árak felívelésére lehet számítani. Már a járvány is tett róla, hogy a vásárlók úgy érezzék, mintha egyre gyorsabban drágulna minden. A Pénzcentrum utánajárt, hogy lehet, hogy az Európai Unión belül csaknem nálunk a legolcsóbbak ezek az alapélelmiszerek, a magyarok mégis egyre nagyobb kiadásnak érzik.

Hír: Tovább drágulnak az élelmiszerek

2021. szeptember 24. 10:24
 
Nőtt a lakosság inflációs várakozása és okkal: az MNB szerint is a vártnál lassabban csökken az infláció, de az élelmiszerek esetében még gyorsulás is várható

Hír: Az élelmiszerek csaknem négy százalékkal drágultak egy év alatt

2021. október 04. 08:36
 
Az élelmiszerek ára 3,7, ezen belül az étolajé 30,6, a munkahelyi étkezésé 9,2, a margariné 9,1, a baromfihúsé 8,9, a liszté 8,2, a büféáruké 7,2, az éttermi étkezésé 7,0 százalékkal emelkedett 12 hónap alatt, 2020. augusztusához viszonyítva – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) fogyasztói árakról szóló gyorstájékoztatójából.