Kapcsolódó tartalmak: drágulás

Hír: Elkerülhetetlen a dió drágulása

2021. október 07. 14:32
 
Az ország nyugati részén, a Velencei-hegység és a Balaton térségében közepes, keleten pedig jó a dió idei termésmennyisége. A Dunántúlon ez ötös skálán egy kettes-hármas osztályzatot, a Tiszántúlon pedig négyest jelent, mondta a Sokszínű Vidék megkeresésére a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke.

Hír: A hetvenes évek olajválságát idéző élelmiszerárak alakultak ki a világpiacon

2021. október 18. 09:05
 
Az ENSZ nyilvántartási adatai szerint a mostaninál csak a hetvenes évek közepi olajválság idején volt nehezebb élelmiszert vásárolni a nemzetközi piacon. Akkor az 1973-as olajárcsúcs gyorsan növekvő inflációt okozott a világgazdaságban, ami érintette az élelmiszerek előállítását és forgalmazását is. 

Hír: Elszálltak az élelmiszerárak – nagyon régóta nem láttunk ekkora drágulást

2021. november 05. 07:49
 
Új magasságokban a világpiaci árbarométer: 2011 júliusa óta nem látott szintet regisztráltak az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szakértői.

Hír: Most már biztos: komoly kenyérdrágulás jön Magyarországon

2021. november 15. 08:59
 
40 százalékkal emelhetik a malmok a liszt átadási árát januárban, és habár mindezt a szakemberek kicsit túlzónak tartják, abban biztosak, hogy a lisztből készült végtermékek árában két számjegyű drágulás várható jövő év elején. Ez azt jelenti, hogy fel kell készülni arra, hogy tavasszal már biztosan drágábban fogunk tudni sütőipari termékeket, így kenyeret is vásárolni.

Hír: Kegyetlen: ennyivel költ többet élelmiszerre egy magyar család, mint egy osztrák

2021. november 26. 09:19
 
Magyarország is azok közé az országok közé tartozik, ahol az EU-átlagénál jóval nagyobb szeletet hasít ki az élelmezés a családok kiadásából, Kelet-Európában, illetve a Balti országokban élők ugyanis arányaiban sokkal többet költenek élelmiszerre, mint a klasszikus "nyugati" országok. Az Európai Unión belül is óriási különbségek mutatkoznak a háztartások átlagos kiadásai között, akár 2-3-szorosak is.

Hír: Decemberben is 7,4 százalékkal nőttek az árak

2022. január 17. 09:15
 
KSH adatai

Hír: Aggasztó kilátások: brutális élelmiszerdrágulást hozhat a háború a magyar boltokba

2022. március 02. 08:55
 
Közvetlenül nem gyakorol komoly hatást az orosz-ukrán háború a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari piacra, közvetetten azonban tovább növelheti az élelmiszerárakat – állapították meg az OTP Agrár szakértői. A hazai élelmiszer-ellátást jelentősen nem befolyásoló kereskedelmet folytatunk Ukrajnával, ezért az ott kialakult háborús helyzet miatt ellátási nehézségekkel nem kell számolni.

Hír: Még nem érte el a csúcsot az áremelkedés

2022. április 06. 08:02
 
A VG elemzői konszenzusa szerint márciusban a februárinál is nagyobb mértékű volt a fogyasztói árak növekedése, de még rosszabb adatok jöhetnek a következő hónapokban.

Hír: Dráguló energia: rettegnek a cégek, de pánik még nincs

2022. április 11. 10:19
 
A beszállítókra nem vonatkozik semmilyen árkorlátozás

Hír: Drasztikusan emelkedhetnek az árak a balatoni büfékben

2022. április 12. 08:27
 
Az 1500 forintos menüt el kell felejteni