Kapcsolódó tartalmak: élelmiszeripar

Hír: Japánban is nagyra értékelik a magyar minőséget

2016. március 18. 07:54
 
A Foodex Japán 2016 élelmiszeripari szakkiállításon Magyarország 100 négyzetméteres standdal, 15 kiállítóval képviselteti magát. A magyarok libamájjal, hústermékekkel, mézekkel, borokkal mutatkoznak be - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. 

Hír: Az élelmiszer-hamisítás a legnagyobb üzlet

2016. március 29. 08:03
 
Gyakran fordul elő hazánkban is, hogy hamisítják az élelmiszert.

Hír: Más élelmiszeripari ágazatok áfa-csökkentését is kitermelheti a nemzetgazdaság

2016. március 30. 09:15
 
A tárca ösztönözné a sertéshús-fogyasztást A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azt reméli, hogy más élelmiszeripari ágazatok termékei számára is kitermeli a nemzetgazdaság az általános forgalmi adó (áfa) csökkentésének lehetőségét - mondta az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára, hozzátéve, hogy erről konkrét döntés nincs.
-

Hír: Konferencia a Kárpát-medence élelmiszertermeléséről

2016. április 19. 07:54
 
Magyarország célja, hogy a gazdasági feltételek javítása révén is hozzájáruljon a külhoni magyarság nemzeti identitásának megőrzéséhez - jelentette ki Fazekas Sándor a kárpát-medencei élelmiszer-előállítók konferenciájának megnyitóján hétfőn, Budapesten.
 

Hír: Rétvári Bence: Bővülnek a források a gyermekétkeztetésben

2016. május 25. 08:13
 
Tanácskozást tartottak a hazai élelmiszeripar szerepéről a közétkeztetésben A gyermekétkeztetési program finanszírozására a jövő évi költségvetésben a tervek szerint az ideinél 2,2 milliárddal több, 74 milliárd forint jut - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Budapesten egy szakmai konferencián.   
 

Hír: Az agrárkamara sürgős megoldást szorgalmaz az öntözés problémáira

2016. április 19. 07:52
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) tárcaközi egyeztetést kezdeményezett az öntözés problémáinak hatékony és gyors megoldása érdekében a Földművelésügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség között, bevonva a Nemzetgazdasági Minisztériumot is - mondta el a NAK alelnöke, Hubai Imre Szigetszentmiklóson, sajtótájékoztatón. 

Hír: Az élelmiszeriparban foglalkoztatottak száma 140 ezer fő

2016. június 14. 08:56
 
Összességében kedvezőnek nevezte az idei terméskilátásokat a jelenlegi vetési állapotok alapján Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár szakmai rendezvényen, Cegléden.

Hír: Mit gondol, tényleg nem innovatív a magyar mezőgazdaság?

2016. június 23. 08:08
 
Az innováció szempontjából az élelmiszeripar megítélése egészen kedvező a lakosság körében, a magas technikai igényű technológiai szektorokat követően a negyedik helyen áll, míg a mezőgazdaság az utolsók között található. Az innovatív élelmiszeripari termékek listáját a tejtermékek, míg az exportra alkalmas áruféléket a zöldség-gyümölcsfélék vezetik - derül ki a K&H 500 fős mintán végzett lakossági kutatásából. A vizsgálatban arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan látja a lakosság a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart az innováció szemszögéből.
 

Hír: A fertőtlenítőszerek és a fertőtlenítés jelentősége az élelmiszerbiztonság fenntartásában

2016. június 23. 08:23
 
Takarítás, tisztítás, fertőtlenítés – kiemelt jelentőségű területek az élelmiszerlánc-biztonságban, hiszen a megfelelő higiénia kialakítása, fenntartása az élelmiszerek biztonságát és minőségét befolyásolja. A nem megfelelő hatékonyságú, vagy rosszul használt fertőtlenítőszerek súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelenthetnek.
 

Hír: Újító-e a magyar agrárium?

2016. június 27. 09:06
 
Ezt a kérdést tettük fel a lakosságnak, hogy megtudjuk, hogyan látják a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart az innováció szemszögéből. Míg az élelmiszeripar az elsők között, addig a mezőgazdaság az utolsók között szerepel a listán. Az innovatív élelmiszeripari termékek listáját a tejtermékek, míg az exportra alkalmas áruféléket a zöldség-gyümölcsfélék vezetik.