Kapcsolódó tartalmak: EU

Hír: Nem nehéz megkerülni az uniós GMO-szabályozást

2017. május 31. 09:23
 
Hiába próbálja szigorú keretek közé szorítani az Európai Unió a génmódosítást, az új, egyelőre kísérleti fázisban lévő eljárásokkal könnyen kikerülhetik a GMO-ra vonatkozó szabályokat a vállalatok.

Hír: Felsorolták az összes okot, amiért elmeszelhetik a magyar földtörvényt

2017. június 01. 08:12
 
Megsértette Magyarország a tőke szabad mozgásának uniós elvét a luxemburgi Európai Bíróság (EB) főtanácsnoka szerint azzal, hogy a 2014-ben hatályba lépett új földforgalmi törvénnyel megszüntette azokat a haszonélvezeti jogokat, amelyeket korábban gazdálkodó szervezetek és nem közeli hozzátartozók javára jegyeztek be magyar termőföldekre. A kormány a megszüntetést azzal indokolta, hogy a bejegyzett haszonélvezeti jogokkal a külföldiek fölszerzését tiltó szabályozást akarták kijátszani. A magyar bírósági megkeresésre indított ügyet – amellyel kapcsolatban az Európai Bizottság is kötelezettségszegési eljárást indított – most kezdik tárgyalni az EB bírái.

Hír: Fontos határidő közeleg a termelői csoportok pályázatán

2017. június 07. 21:09
 
A VP3-9.1.1-17 kódszámú pályázati felhívás, vagyis a termelői csoportok és szervezetek létrehozása esetében 2017. június 9-én szakaszzárás lesz. A 2017. május 2-től 2017. június 9-ig beadott projekteket együttesen bírálják el.

Hír: Emelkedett a betöltetlen állások aránya az EU-ban és az euróövezetben 2017 első negyedévében

2017. június 20. 09:04
 
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfői jelentése szerint negyedéves és éves összehasonlításban is nőtt az üres álláshelyek aránya az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt az első negyedévben - közölte az MTI.

Hír: Ősszel megkaphatja az uniós akkreditációt az Államkincstár

2017. június 23. 08:48
 
Egyelőre úgy tűnik, hogy nem talált fogást az agrár-vidékfejlesztési pénzeket kezelő rendszer átalakításán az Európai Bizottság, a múlt heti teljes körű ellenőrzés sikeresen zárult – írja a Magyar Idők pénteken. Az új kifizetőügynökségként működő Magyar Államkincstár októberben megkaphatja a végleges akkreditációt.
Egyhetes ellenőrzést tartott a múlt héten az Európai Bizottság hazánkban.

Hír: Élelmiszerbotrány: berágtak az EU-ra a szlovákok

2017. július 18. 14:01
 
Ha az Európai Bizottság (EB) nem tesz hathatós lépéseket a kettős élelmiszerminőség gyakorlatának megszüntetésére, Szlovákia ősztől egyoldalú intézkedéseket tesz, például csak hazai termékeket enged majd a közétkeztetésbe - jelentette be kedden Robert Fico, szlovák miniszterelnök a pozsonyi kormánypalotában tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: Öreg, beteg lovak húsát tették a hamburgerekbe - Magyarország is érintett a botrányban

2017. július 25. 09:22
 
Öreg, beteg lovak húsát dolgozta fel és értékesítette marhahúsként az a 66 személy, akiket a napokban vettek őrizetbe Spanyolországban. A letartóztatások egy közel fél évtizede zajló botrány végére tehetnek pontot, amely arra is rámutatott, hogy alkalmanként milyen könnyen kijátszhatók az uniós élelmiszer-egészségügyi szabályok.

Hír: Átalakul az unió agrárpolitikája

2017. augusztus 03. 09:30
 
Bizottsági konzultáció zajlott a támogatási rendszer korszerűsítéséről – a magyar gazdák aktívak voltak

Hír: Lendületben az uniós forráselosztás

2017. augusztus 15. 13:01
 
Az igényelt és az odaítélt uniós támogatások terén is rekordokat döntöget a magyar fejlesztéspolitika, a visszatérítendő források azonban továbbra sem elég kelendők.

Hír: Élelmiszerbotrány: fordulhat a kocka

2017. augusztus 22. 08:26
 
A Kormány a védjegyek piacán ugyancsak segítené a hazai foigyasztók könnyebb eligzodását