Kapcsolódó tartalmak: EU

Hír: Már nyolc tagállam harcol az élelmiszerek kettős minősége ellen

2017. március 09. 08:20
 
Elfogadhatatlan gyakorlat, hogy közel 100 millió uniós állampolgár juthat rosszabb minőségű élelmiszerhez amiatt, mert a nagy élelmiszergyártók kettős mércét alkalmaznak a nyugati és a kelet-európai emberek számára fogalmazott élelmiszereknél – fogalmazott a földművelésügyi miniszter az M1 és a Kossuth Rádió reggeli adásában.
 

Hír: Durván térhet vissza a vasárnapi boltbezárás

2017. március 09. 08:48
 
Egy szakszervezetekből, civil és egyházi szervezetekből álló csoport európai szintű vasárnapi boltbezárást kezdeményez azzal érvelve, hogy egy többet dolgoznak az emberek hét végén.

Hír: Szigorítanának az élelmiszerbotrányok miatt

2017. március 16. 10:24
 
Az élelmiszer-ellenőrzések átfogó, uniós rendszerének szigorítását lehetővé tevő új szabályozást szavaztak meg az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésünk. A közelmúlt hamisítási botrányai arra mutattak rá, hogy a hatóságoknak hatékonyabb eszközökkel kell tudniuk ellenőrizni az élelmiszerlánc összes tagját.

Hír: Közeleg a benyújtási határidő az erdészeti pályázatoknál

2017. március 24. 07:14
 
A januárban megjelent, az "Erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások" című pályázat első értékelési határnapja 2017. március 31. Szintén március vége a határidő az erdészeti genetikai pályázatoknak, ráadásul ezt idén több alkalommal már nem lehet benyújtani. 

Hír: Továbbra is biztosítottak a magyar gazdák uniós támogatásai

2017. április 07. 08:27
 
Az Európai Parlament (EP) április 5-én, szerdán megszavazta a 2014-2020 közötti pénzügyi keretterv felülvizsgálatára vonatkozó tanácsi javaslatot, amely 6 milliárd euróval növeli a költségvetést és megerősíti a tagállamoknak korábban megítélt kohéziós- és agrárpénzeket.

Hír: Öt hónapra osztott kvótát az agrártárca

2017. április 28. 07:57
 
Módosította a természetes édesítőszerek termékpályáinak szabályozásához kapcsolódó egyes kérdésekről szóló rendeletét az agrártárca, és 25 ezer tonna izoglükózkvótát állapított meg a Tisza-TK Projekt Kft.-nek, a Tiszapüspökiben még épülő gabonafeldolgozó üzem tulajdonosának.

Hír: Kevés konkrétummal zárult az uniós mézvizsgálat

2017. május 08. 08:12
 
Nem alkalmas az anomáliák feltárására az Európai Bizottság által elrendelt széles körű uniós mézvizsgálat, mivel nem derült ki, honnan jön a sok hamis méz. A mintákban alulreprezentáltak voltak az importtermékek – írja a Világgazdaság.

Hír: Felére csökkentené az élelmiszerhulladékot az új uniós határozat

2017. május 22. 09:29
 
Az adományozással foglalkozó civil és egyházi szervezetek munkájának könnyítésével csökkentenék az élelmiszer-pazarlás mértékét az Európai Unióban – írja a Magyar Idők.

Hír: Uniós agrárpénzek: drasztikus egyszerűsítés kellene

2017. május 24. 08:27
 
A Közös Agrárpolitika teljes egyszerűsítése lenne a legjobb megoldás gazdálkodói szempontból ágazati szakértők szerint. A legnagyobb probléma az, hogy nagyon sok embernek kell adni a támogatásból, és sokkal jobb lenne a rendszer "szociális háló" nélkül. A támogatást nem azoknak a gazdálkodóknak kellene kapnia, akik nem értenek a mezőgazdasághoz - hangzott el a Portfolio Nyugat-magyarországi Agrárfórumán.

Hír: Közel 60 milliárd euró jut az európai agráriumnak

2017. május 31. 08:38
 
Az Európai Bizottság többek között a munkahelyekre és a beruházásokra összpontosító, 2018-ra szóló költségvetési tervezetet mutatott be kedden. Az EB mintegy 59,6 milliárd eurót szán a mezőgazdasági termelők és a vidékfejlesztés részére.