Kapcsolódó tartalmak: EU

Hír: Betett a Brexit a brit munkaerőpiacnak

2019. április 23. 09:04
 
Elmaradtak az uniós dolgozók

Hír: Drasztikus javaslat Lech Walesától: fel kellene oszlatni az EU-t

2019. május 13. 07:43
 
Szerinte a nyugati világ rossz irányba halad

Hír: A források szinten tartására, megfelelő keretszabályokra és egyszerű feltételekre van szükség az új uniós agrárpolitikában

2019. május 15. 07:49
 
Három dologra van szükség ahhoz, hogy az új Közös Agrárpolitika (KAP) az európai polgárok és az európai gazdák igényeit szolgálja: kellően ambiciózus költségvetésre, helyes szakpolitikai döntésekre és gyakorlatban végrehajtható, egyszerű szabályokra - mondta Nagy István agrárminiszter a Mezőgazdasági és Halászati Tanács május 14-i ülésén, Brüsszelben

Hír: Nagy István: Az uniós mezőgazdasági támogatások szinten tartására van szükség

2019. május 15. 08:33
 
A támogatások jelenlegi szintjének megőrzésére, megfelelő keretszabályokra, illetve egyszerű feltételekre van szükség az Európai Unió mezőgazdasági politikájában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter kedden Brüsszelben.

Hír: Az Európai Bíróság elmeszelte a magyar földtörvényt

2019. május 22. 07:47
 
A magyar földtörvény korlátozza a külföldi befektetők haszonélvezeti jogait, emiatt Magyarország nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a Chartában biztosított tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit – közölte kedden az Európai Unió Bírósága.

Hír: Hosszú távon is biztosítani kell a magyar agrárium versenyképességét

2019. július 31. 09:14
 
Változások és heves viták várhatók az Európai Parlamentben az agrárium területén - jelentette ki Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, A közös agrárpolitika jelene és jövője című kerekasztal beszélgetésen, csütörtökön.

Hír: Több mint agrársiker

2019. augusztus 28. 07:40
 
Az unió következő vezetése remélhetőleg más álláspontra helyezkedik, és felismeri, hogy rossz ötlet az agrárpénzek megcsapolása és a migráció finanszírozása – ehhez a lengyel agrárbiztosság minden alapot és támogatást megad majd

Hír: EU - Janusz Wojciechowski, az új lengyel agrárbiztos-jelölt

2019. szeptember 04. 08:01
 
A lengyel kormányszóvivő augusztus végén jelentette be, hogy Janusz Wojciechowski az új lengyel biztosjelölt Ursula von der Leyen hamarosan felálló bizottságába. Az 64 éves politikus „régi motorosnak” számít az európai, illetve az európai parlamenti munkában.

Hír: Kicsit még közelebb kerültünk a 46 százalékos minimálbér-emeléshez

2019. október 03. 14:59
 
99 085 forint helyett 145 555 forintot lehetne hazavinni

Hír: Az EU-USA vámháború áldozata lesz a mezőgazdaság?

2019. október 10. 08:22
 
A Kereskedelmi Világszervezet büntetővámok kivetését engedélyezte az Egyesült Államoknak azért, mert az Airbus tiltott állami támogatásban részesült. Ennek eredménye vámháború lehet az USA és az Unió között. Európai mezőgazdasági érdekvédők szólaltak fel az ügyben.