Kapcsolódó tartalmak: EU

Hír: SESAME projekt

2016. június 30. 09:22
 
Vezetői összefoglaló: Munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi környezet és intézkedések az EU-beli mikro- és kisvállalkozásoknál – SESAME projekt

Hír: A vízpolitika jövőjéről tárgyaltak az EU környezetvédelmi miniszterei Pozsonyban

2016. július 13. 08:05
 
Az aszály és vízhiány kérdéseiről, a fenntartható vízgazdálkodás jövőjéről tárgyaltak az uniós környezetvédelmi tárcavezetők a szlovák elnökség kezdeményezésére 2016. július 11-én, Pozsonyban.

Hír: Kiemelkedő érdek a mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése

2016. július 14. 12:13
 
Magyarország számára kiemelkedő érdek a mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzése, az ország minden fórumon határozottan és következetesen azt képviseli, hogy a génmódosított növények Európában ne kerülhessenek köztermesztésbe - reagált Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében környezetvédő szervezetek felvetésére.

Hír: Európa-szerte több mint 100 partner kötelezte el magát az „Egészséges munkahelyet minden életkorban!” kampány mellett.

2016. június 23. 08:02
 
A hivatalos kampánypartnerek első hulláma már csatlakozott a 2016–2017-es „Egészséges munkahelyet minden életkorban!” kampányhoz, amely a fenntartható munkavégzésre és az egészséges időskorra összpontosít. A kampányhoz csatlakozva a szervezetek példát mutathatnak és élen járhatnak a munkahelyi kormenedzsmentre vonatkozó gyakorlati megoldások megvalósításában. A kampánypartnerek előnyükre fordíthatják a nagyobb láthatóságot, a kampányeszközöket és -anyagokat, a hálózatépítést és a kölcsönös tanulást.

Hír: Hogyan használhatók az új technológiák a mezőgazdaságban?

2016. június 27. 09:09
 
A becslések szerint a Föld népessége 2050-re elérheti a 9,7 milliárd főt, így további mintegy 2,4 milliárd ember számára kell majd élelmiszert termelni. Ez a mezőgazdasági ágazatban is nagy kihívást jelent, amelyet a klímaváltozás káros hatásai is nehezítenek. Júniusban az EP állásfoglalást fogadott el arról, hogy segíthetik az új technológiák a fenntartható mezőgazdasági termelést. Anthea McIntyre (konzervatív-reformer, brit) élőben válaszolt a témában feltett kérdésekre Facebook-oldalunkon.

Hír: Sorsfordító évek előtt áll a hazai agrárium

2016. június 30. 09:09
 
Az előző költségvetési időszakban jellemző volt, hogy a támogatások egy bizonyos hányada nem valósult meg, elsősorban azért, mert a vállalkozásnak nem sikerült megszereznie a kapcsolódó banki finanszírozást. Figyelembe kell azonban venni, hogy ezt a problémát csak a pénzügyi intézmények együttműködésével lehetséges megoldani. A bankoknak is - akár az alapítványi garancia bevonásával - a projektek mögé kell állniuk. A következő egy-két évben rendelkezésre álló uniós forrás eredményes felhasználása döntő lesz a cégek hosszú távú versenyképességében - vallja Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ügyvezető igazgatója.

Hír: Szász-magyar egyetértés a KAP egyszerűsítéséről

2016. július 15. 10:27
 
Érdekeltek vagyunk a közös agrárpolitika támogatási rendszerének egyszerűsítésében, hatékonyabbá tételében – hangsúlyozta dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Thomas Schmidt úrral, Szászország környezetvédelmi és mezőgazdasági miniszterével folytatott egyeztetésén.

Hír: Eredményes volt a magyar kormány „tejügyben”

2016. július 19. 09:50
 
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2016. július 18-i ülésén az Európai Bizottság bemutatta a tejpiacon kialakult krízishelyzetre kidolgozott újabb, 500 millió euró összegű csomagját, amely két részre bontható. Az első 350 millió eurós rész nemzeti borítékok formájában, feltételekhez kötve az érintett gazdák likviditási problémáin kíván enyhíteni, a fennmaradó 150 millió a tejtermelés korlátozását ösztönözné

Hír: Tejválság: érkezik az újabb uniós mentőcsomag

2016. július 19. 09:52
 
A magyar gazdák talán már a jövő év elején hozzájuthatnak a támogatáshoz.

Hír: Újabb könnyítés a pályázatértékelőknek

2016. július 19. 09:54
 
A projektértékelőknek már csak négy dokumentumot kell csatolniuk elektronikus úton a pályázati adatlaphoz - írja a Portfolio egy, a napokban megjelent kormányrendeletre hivatkozva. A munkáltatói igazolás és a pályázati adatlapok módosultak.