Kapcsolódó tartalmak: gazdák

Hír: Húszezer hektáron van víz alatt az őszi búza

2016. február 26. 07:56
 
Belvíz helyzetről kérdezték - A gazdák vetési kárai -
2 perces interjú: Vancsura József a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke 

Hír: Az előzetes ellenőrzés bevezetése a gazdát segíti

2016. április 08. 07:44
 
„Összesen harminckét jogcímen lehet az egységes kérelem felületén támogatásokat igényelni. Valamivel több mint százhetvenezer gazdálkodó kérelmét várjuk ebben az évben is, nagyjából ötmillió hektár területre.” 

Hír: A termelési ciklushoz igazíthatják a földhitel tőketörlesztésének feltételeit

2016. április 22. 09:22
 
A gazdák a negyedéves törlesztési periódusok helyett választhatnak éves tőketörlesztést is, ez esetben azt is meghatározhatják, hogy melyik negyedévhez tartozó fordulónapot választják a tőketörlesztés időpontjának.

Hír: Őskáosz a rendszerben? Hiába várják az uniós támogatást

2016. április 26. 07:57
 
Nem kapják meg időben az uniós terület alapú támogatást a gazdák. Az LMP szakpolitikusa, Sallai R. Benedek azt mondja, ezúttal is a kisgazdák járnak pórul. Az agrárgazdaságért felelős államtitkár nem tud csúszásokról.

Hír: Tejválság: érkezik az újabb uniós mentőcsomag

2016. július 19. 09:52
 
A magyar gazdák talán már a jövő év elején hozzájuthatnak a támogatáshoz.

Hír: Agrárkamara: A vadkár egyre nagyobb probléma az országban

2016. augusztus 23. 08:49
 
A gazdálkodók felelősséget éreznek a biológiai sokféleség megőrzéséért A vadkár egyre nagyobb probléma az országban, a térített mezőgazdasági vadkár 2015-ben 2,3 milliárd forintot tett ki - hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) érintett osztályainak ülésén, ahol a Szent István Egyetem (SZIE) Vadvilág Megőrzési Intézetnek a vadkárral kapcsolatos rendelkezések megalapozásához készített felmérését mutatták be hétfőn.
 

Hír: Nemzeti érdekünk a magyar gazdák uniós támogatásának hosszú távú fenntartása

2016. szeptember 02. 08:34
 
Az EU agrárminiszterei mától két napon át Franciaországban vitatják meg a Közös Agrárpolitika jövőjét. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter - francia partnere, Stéphane Le Foll meghívására - a magyar gazdák érdekeit szolgáló uniós agrárforrások hosszút távú fenntartásának támogatása érdekében utazott Franciaországba, a Loire-menti Chambord-ba, a Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjét megvitató, kétnapos miniszteri konferenciára.

Hír: Továbbra is biztosítottak a magyar gazdák uniós támogatásai

2017. április 07. 08:27
 
Az Európai Parlament (EP) április 5-én, szerdán megszavazta a 2014-2020 közötti pénzügyi keretterv felülvizsgálatára vonatkozó tanácsi javaslatot, amely 6 milliárd euróval növeli a költségvetést és megerősíti a tagállamoknak korábban megítélt kohéziós- és agrárpénzeket.

Hír: A magyar gazdák mellett áll az EP

2017. május 04. 07:40
 
Az Európai Parlament plenáris ülése elfogadta a „A termőföldek koncentrációjának jelenlegi állapota az Unióban” elnevezésű parlamenti jelentést Brüsszelben. „Az Európai Parlament a földkérdésben is a magyar és az európai gazdák mellé áll. Kimondja, hogy a tagállamok széles jogalkotási jogkörrel rendelkeznek a termőföld védelme, a gazdáknak termőföldhöz és erdőhöz jutás és a föld-koncentráció, a földrablás és a földspekuláció elleni küzdelem biztosítása érdekében” – emelte ki Erdős Norbert fideszes EP-képviselő.

Hír: A tolvajok miatt már valóságos erődöket építenek a gazdák

2017. augusztus 21. 07:00
 
Nagy gondokat okoz a vidéki bűnözés az Egyesült Királyságban. A gazdák már annyira tartanak a lopásoktól, hogy szabályos erődítményeket hoztak létre a farmok körül. A legnagyobb mennyiségben szerszámokat és quadokat lopnak a farmokról a tolvajok.
«12»