Kapcsolódó tartalmak: idénymunka

Hír: Cselédek, szaporán - avagy miért van egyre több idénymunkás?

2016. március 30. 09:00
 
dr. Huiber Tibor elnök úrral készült interjú, amelyben Gőgös Zoltán MSZP-s képviselő is interjúalany volt. (HR Portál)
 

Hír: Alkalmi és idénymunka nyáron - A legfontosabb szabályok

2016. július 28. 08:10
 
Az egyszerűsített foglalkoztatás tipikus megjelenési időszaka a nyár, ekkor van szükség nagyobb számban mezőgazdasági és turisztikai idénymunkásokra, illetve alkalmi munkavállalókra, akikre az elkülönült szabályozás kiterjed. Az egyszerűbb és rugalmasabb szabályok érdemi könnyítést jelentenek.

Hír: Erre kell figyelni mezőgazdasági és turisztikai idénymunkások alkalmazásakor

2017. május 24. 08:22
 
Az egyszerűsített foglalkoztatás és ezen belül is a mezőgazdasági és turisztikai idénymunka olyan különleges munkaviszony, amely alapján a mezőgazdasági és turisztikai idénymunkás nem lesz biztosított. Az alábbiakban összefoglalva bemutatjuk a mezőgazdasági és turisztikai idénymunkások alkalmazására vonatkozó fontosabb szabályokat, és ezen keresőtevékenység esetén fizetendő közterheket.

Hír: Beperelhetik az agrárkamarát a megsarcolt vállalkozások

2017. július 24. 07:54
 
Beperelhetik az agrárkamarát a megsarcolt vállalkozások

Hír: Itt a szüret – így foglalkoztathatók idénymunkások a mezőgazdaságban

2017. szeptember 29. 09:04
 
Az őszi mezőgazdasági betakarítási, szüreti csúcsidőben mindig kevés a kéz a mezőgazdaságban, mivel nem minden oldható meg gépi munkával. Mezőgazdasági idénymunkára meghatározott feltételekkel foglalkoztathatnak a munkáltatók akár harmadik országbeli állampolgárokat is.

Hír: Megéri a napszámosok foglalkoztatása

2017. október 17. 09:59
 
Alkalmi és idénymunkások garmadáját alkalmazták idén a munkáltatók, fél év alatt majdnem hatszázezer ilyen bejelentés érkezett az adóhivatalhoz – írja a Magyar Idők.

Hír: Törvénymódosító javaslatokat sürget a kamara

2017. október 30. 10:16
 
A tagságtól érkezett észrevételek alapján Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke törvénymódosító javaslatokat nyújtott be. Ezek a mezőgazdasági idénymunka rugalmasabb és teljesebb kiszolgálását, valamint a termőfölddel kapcsolatos illetékmentességi szabályok enyhítését célozzák. A javaslatokat jövő héten tárgyalja az Országgyűlés.

Hír: Emelkedhet az idénymunkások fizetése?

2017. október 30. 10:39
 
A mezőgazdasági idénymunkások egyszerűsített foglalkoztatásból származó adómentes napi jövedelmének emeléséről, valamint a termőfölddel kapcsolatos illetékmentességi szabályok enyhítéséről nyújtott be törvénymódosító javaslatot Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, fideszes parlamenti képviselő a fokozódó munkaerőhiány enyhítése érdekében. A javaslatokat a héten tárgyalja az Országgyűlés - írja az MTI.

Hír: Ezek az őszi idénymunka közteherviselési szabályai

2017. november 03. 09:48
 
Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV.tv. (Efo tv.) az általános szabályokhoz képest eltérően rendelkezik a közteher mértékét és fajtáit illetően, valamint előírásokat tartalmaz arra vonatkozóan is, hogy az Efo tv. szerinti közteher megfizetése milyen más adó- és járulékfizetési kötelezettség alól mentesít. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy a munkaviszonyban az egyes feleket milyen kötelezettségek terhelik.

Hír: Földilleték, idénymunka: változtak a szabályok

2017. november 30. 09:05
 
November 24-én életbe léptek azok a törvénymódosítások, amelyek a mezőgazdasági idénymunkára és a termőfölddel kapcsolatos illetékmentességre vonatkoznak. A jogszabályváltozások a munkaerőhiány csökkentését és az illetékmentességi előírások könnyítését célozzák.
«123»