Kapcsolódó tartalmak: munkaerőhiány

Hír: A szakképzés presztízsén kellene javítani

2016. augusztus 26. 08:09
 
Szükség van a pályaorientációs rendszer továbbfejlesztésére, és a szakképzési rendszer presztízsét is növelni kell ahhoz, hogy tovább javuljon a magyar munkaerő-piaci helyzet - mondta Regős Gábor, a Századvég tudományos munkatársa, az intézet kutatásai alapján. Számításaik szerint mintegy 800 ezer ember tekinthető munkaerő-tartaléknak az országban, akiknek azonban általában alacsony a képzettsége.

Hír: Krónikus munkaerőhiány: kiterjesztenék a járulékkedvezményt

2016. szeptember 14. 08:24
 
Az élelmiszeriparra is ki kellene terjeszteni a munkahelyvédelmi akciótervben meghirdetett foglakoztatói járulékkedvezményt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint. Az országos munkaerőhiány egyik megoldása lehet, ha a vállalkozások munkabért terhelő járulékfizetési kötelezettsége csökken.

Hír: MGYOSZ: A munkaerőhiány demográfiai gyökerű

2017. augusztus 01. 07:54
 
A munkaerőhiány gyakorlatilag kisebb vagy nagyobb mértékben már minden ágazatot sújt - mondta a szövetség alelnöke

Hír: Ez lehet a hatásos fegyver a munkaerőhiánnyal szemben?

2017. szeptember 19. 09:06
 
Már nemcsak a szezonális munkák során fellépő munkaerőigényt elégíti ki a munkaerő-kölcsönzés, hanem a munkaerőhiány hatásait is ezzel az eszközzel igyekeznek tompítani. Erre utal, hogy egy év alatt csaknem megduplázódott a kölcsönzött munkaerőt igénybe vevő építőipari, illetve vendéglátó-ipari cégek száma – tapasztalja a munkaerő-kölcsönzésben jártas Trenkwalder.

Hír: A kis- és közepes vállalkozásokat is sújtja a munkaerőhiány

2017. október 11. 07:46
 
Nehezen találnak megfelelő tapasztalattal rendelkező munkavállalókat a cégek, sokuknak a jelenlegi dolgozók megtartása is gondot okoz

Hír: Súlyosbodó munkaerőhiány

2017. november 30. 09:04
 
Az elmúlt másfél évtizedben a magyar gazdaság lassabban növekedett, mint a közép-európai régió többi gazdasága, ezért Magyarország kevésbé tudott felzárkózni Nyugat-Európához. Ennek fő okaként általában egyrészt a felelőtlen fiskális politikát, másrészt a szükségestől jelentősen elmaradó beruházási aktivitást jelölték meg a makrogazdasági elemzők.

Hír: Inkább éhen halnak, mint hogy csomagoló üzemben dolgozzanak

2018. május 14. 09:09
 
A munkaerőhiány miatt az új-zélandi kormány kénytelen módosítani törvényeit, hogy a nyaralni érkezők is dolgozhassanak, elkerülvén, hogy a fán rohadjanak a gyümölcsök.

Hír: A munkaerőhiány és a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása

2018. július 03. 08:09
 
A hazai munkaerőpiac egyik, újabb keletű problémája a munkaerőhiány. 2018. június 28. és 29. között a kérdésről tartott konferenciát a LIGA Szakszervezetek és a Friedrich Ebert Stiftung. Politikus, szakértő, munkáltató és szakszervezeti tisztségviselő fejtette ki véleményét a velencei rendezvényen.

Hír: Ki fogja leszedni az osztrák gyümölcsöt?

2018. július 06. 10:47
 
Annyira súlyos a munkaerőhiány Ausztriában, hogy néhol fölszedetlenül maradt a spárga az idei szezonban, egyes üzemek pedig teljesen kénytelenek felhagyni a zöldség- és gyümölcstermesztéssel. Az osztrák agrárkamara egyebek között az idénymunkás-keret növelését, illetve a németországihoz hasonlóan kedvező járulékrendszer bevezetését sürgeti.

Hír: Nem megtartani kell a fiatalokat, hanem megdolgoztatni

2018. július 27. 10:00
 
Sokan panaszkodnak mostanában a munkaerőhiányra, és arra, hogy nem tudják megtartani a fiatalokat. Az Emocionális Marketing Kft. (EM) kutatása arra világít rá, hogy már a kérdésfelvetés is XX. századi gondolkodásra utal. „Olyan ez, mint a csocsóasztal és a babzsák a közösségi térben: kitalálója szerint iszonyú laza, a fiatalok viszont felé sem néznek” - mondja Steigervald Krisztián az EM igazgatója.
«1234»