Kapcsolódó tartalmak: munkahely

Hír: Érik az új munkahelyi világrend: sorra zárnak be az irodák Magyarországon

2021. június 11. 08:11
 
Hibrid munkavégzés

Hír: Drasztikus átalakulás jön a hazai munkahelyeken: a klasszikus működés a múlté

2021. június 17. 13:51
 
Amit meg kell tanulnunk, az a hibrid lét, hiszen a home office nem olyan régen létezett, mielőtt elkezdődött a Covid-időszak. Ez lesz a legnagyobb kihívás amikor visszatérünk, mert más kompetenciákat, infrastruktúrát, működésmódot, meetingkultúrát igényel" - árulta el a Pénzcentrumnak Kovács Viktória. Az EOS Magyarország 2020 végén kinevezett HR igazgatója szerint ugyanakkor a vezetői munka alapelvei nem változtak a veszélyhelyzet ellenére sem. Mint mondja, a professzionális menedzsmentnek ugyanúgy a szituatív vezetés eszköztárából kell építkeznie. Interjú

Hír: Bevált a négynapos munkahét

2021. július 07. 07:52
 
Kísérleti jelleggel néhány munkahelyen bevezették a négynapos munkahetet Izlandon – számolt be a BBC. A hatóságok szerint a termelékenység a munkahelyeken nem változott, sőt a legtöbb cégnél még növekedett is. 

Hír: A munkahelyi unalom is a kiégéshez hasonló gondokhoz vezet

2021. július 12. 09:03
 
Boreout

Hír: A kötelező munkahelyi oltás több konfliktust generálhat, mint amennyi problémát megold

2021. augusztus 09. 08:58
 
Vannak olyan vállalatok, ahol nagyobb valószínűséggel úszhatják meg a kötelező oltást, mint másutt

Hír: A munkáltatók segítsék a negyedik hullám megelőzését!

2021. szeptember 01. 08:02
 
2021. augusztus 31-én a LIGA Szakszervezetek közleményt adott ki, amelyben kérte, hogy a munkáltatók pozitív motivációval segítsék a negyedik hullám megelőzését.

Hír: Túl szigorúan válogatnak az álláskeresők között

2021. szeptember 07. 08:35
 
Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államokban a betöltetlen állások ajánlatok

Hír: A munkahelyi koronavírus teszt jogi kérdései

2021. október 13. 08:25
 
A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, habár erre nincs jogszabályi előírás, számos munkáltató dönt úgy, hogy a munkavállalóknak bizonyos időszakonként koronavírus tesztelésen kell részt venniük. Kérdés azonban, hogy milyen szabályok vonatkoznak a munkahelyi tesztelésekre. Kötelezhető-e a munkavállaló a teszt elvégzésére? Ki viseli a tesztelés költségeit? Munkaidőnek minősül-e a tesztelés ideje? Az ado.hu cikke.

Hír: Komoly veszély a magyar munkahelyeken: egyre több dolgozó issza meg a levét

2021. október 14. 08:49
 
A magyar dolgozók 0,7 százaléka szenvedett el munkahelyi balesetet 2020-ban. Kiderült, hogy az Unióban leggyakrabban a kétkezi melósokat és a gépkezelőket érte valamilyen baleset. Az Eurostat által megkérdezett dolgozók jelentős hányada nevezte kockázatosnak a mentális megterhelést is.

Hír: Nem csak a kiégés pusztít a munkahelyeken: 7 ok, amiért pszichológusnál köthetsz ki

2021. október 19. 10:35
 
Ha elégedetlenek vagyunk a munkahelyünket, az az egész életünket megmérgezheti. Álmatlan éjszakák, rengeteg stressz, kapcsolataink megromlása sőt, kiégés is kísérheti azt, ha nem érezzük megbecsültnek magunkat, és nem szeretünk a munkahelyünkön lenni.