Kapcsolódó tartalmak: munkahely

Hír: Érik a forradalom a magyar munkahelyeken? Válaszút előtt a magyar melósok

2022. április 28. 09:36
 
A mai gazdasági környezetben kiemelt figyelmet kell fordítani a munkavállalók esélyegyenlőségi szempontjaira. A Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma egy hazai ernyőszervezet, mely olyan munkáltatókat tömörít, akik számára fontos a sokszínűség és a befogadás megteremtése, fejlesztése. Kíváncsiak voltunk eddigi eredményeikre, célkitűzéseikre, ezért felkerestük a MEF-et, hogy válaszoljanak kérdéseinkre

Hír: Miért akarja elhagyni a jelenlegi munkahelyét?

2022. május 03. 11:04
 
Kínos állásinterjúkérdésként említik az álláskereső ügyfeleim ezt, amire külön felkészítést kérnek tőlem. Már a címbeli módon feltett kérdés is manipulatív, lelkiismeretfurdalást ébresztene, de ne hagyd magad.

Hír: Tömegek mondanak fel a magyar munkahelyeken, ilyet a járvány előtt sem láttunk

2022. május 05. 07:58
 
Állásajánlatokban tobzódó munkavállalók

Hír: Mikor jogszerűek a munkahelyi kamerák?

2022. május 12. 13:46
 
Manapság számos munkahelyen alkalmaznak kamerás megfigyelőrendszert. A munkahelyi kamerák, a kamerás megfigyelés azonban komolyan érinti a munkavállalók személyiségi jogait is. Miként lehet jogszerűen alkalmazni a kamerákat a munkahelyen?

Hír: Folytatódhat a felmondási hullám

2022. május 27. 10:05
 
A megkérdezett munkavállalók közül minden ötödik dolgozó nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg munkahelyet vált a következő 12 hónapban – ez derül ki a PwC globális felméréséből.

Hír: Vége a klasszikus vezetőfejlesztésnek? Ez kell a munkavállalók megtartásához

2022. május 30. 11:28
 
A szervezeti kultúra, a vezető attitűdje, az érzelmi kötődés, valamint a megbecsültség érzése továbbra is vízválasztó a munkaerő megtartásában sőt, a legfontosabb szempontok - írja Pálfi-Poczik Emese az Arthur Hunt Leadership, Talent and Transformations üzletág vezető tanácsadója. Három szempontot emel ki, amit most a legégetőbbnek lát a szervezetfejlesztésben.

Hír: Munkahelyi zaklatás: muszáj megvédeniük a munkáltatóknak a bántalmazottakat!

2022. június 01. 08:45
 
Becsmérlés, megalázó bánásmód, megfélemlítés, pszichoterror. Számos munkahelyen nem ismeretlen jelenség, mellyel szemben a munkáltatónak fel kell(ene) lépnie, ő felelős ugyanis az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek biztosításáért.

Hír: Szabad-e káromkodni, a nemi szerveket nyilvánosan emlegetni munkahelyünkön?

2022. június 07. 09:34
 
Meddig terjed a szólásszabadág joga egy munkahelyen? A kérdés legutóbb egészen a legfelső bírói szintig jutott Magyarországon. Lehet-e káromkodni, milyen mennyiségben és mennyire használhatunk obszcén szavakat?

Hír: Mélyben van a magyar dolgozók munkamorálja

2022. június 24. 08:52
 
A magyar munkavállalók 79 százaléka nem elkötelezett munkahelye iránt, 58 százaléka pedig nem élvezi a munkával töltött időt – derül ki a Gallup State of the Global Workplace felmérésből.

Hír: Munkahelyi alkoholszondás ellenőrzés

2022. július 25. 07:56
 
A munkáltató alkalomszerűen alkoholszondás vizsgálatot rendelhet el bizonyos munkavállalók esetében? Esetleg egy napon végig szondáztathatja az összes munkavállalóját? Mit tehet a munkáltató, ha valamelyik munkavállalója megtagadja a szondáztatást? Olvasónk kérdéseire dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.