Kapcsolódó tartalmak: munkaidőkeret

Hír: Nemet mondott a 400 túlórára a Spar

2019. január 10. 08:26
 
A vállalat egyetért a KDFSZ meglátásaival, és nem akar változtatni az évek óta érvényben lévő szabályokon.

Hír: Munkaidőkeret a mezőgazdaságban

2019. január 28. 11:03
 
Az Adózóna olvasója azt kérdezte, alkalmazhatók-e a mezőgazdasági idénymunkára felvett munkavállalók a munkaidőkeret szabályai szerint. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Hír: Így használjuk a munkaidő-keretet a foglalkoztatási problémák megoldására

2020. március 30. 12:43
 
A járványügyi helyzet szükségképpen hatást gyakorol a munkaerő-piacra, érdemes így ismernünk azon lehetőségeket, melyek a rugalmas foglalkoztatás biztosítása szempontjából kiemelt jelentőségűek. Ezek közül a legfontosabb az un. egyenlőtlen munkaidőbeosztás, illetve annak egyik formája a munkaidő-keret. Nézzük mire is tudjuk használni:

Hír: Szép csendben óriási munkaügyi módosítást hirdetett ki a kormány

2020. április 14. 07:45
 
A pénteki Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet értelmében a cégek egyoldalúan bevezethetik a 24 hónapos munkaidő-keretet. Ez lényeges könnyítés a most leálló, vagy tevékenységüket visszafogó (elsősorban termelő) nagyvállalatok számára, számukra ugyanis ez egy fontos rugalmassági elem lehet, akár az elbocsátásokat is visszafoghatja. Ennek azonban ára van, érthető módon ez fájhat a dolgozóknak, akiket viszont lehet, hogy épp ennek a lépésnek köszönhetően nem bocsátanak el. Közben a szakszervezetek kiakadtak.

Hír: Egyetemista foglalkoztatásának különös esete: többet is dolgozna, ha ráérne

2019. február 11. 08:04
 
Szervizt üzemeltető kft. egyetemista munkavállalót foglalkoztat, időkeretben. Napi 4 órára van bejelentve és heti 20 órát dolgozik, egyenlőtlenül elosztva, ahogy az ideje engedi. Felmerült, hogy néha szívesen dolgozna többet, és igény is lenne a munkájára, de nem 50 százalékos túlórapótlék mellett, hanem normál fizetéssel szeretné fizetni a munkáltató a plusz óráit. Milyen foglalkoztatási formában lehetne őt alkalmazni, hogy a folyamatosan változó munkája alapbérként, pótlék nélkül legyen kifizethető? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám munkajogász szakértőnk válaszolt.

Hír: Megszólalt a kormány a szép csendben eldöntött óriási munkaügyi módosításról

2020. április 14. 07:57
 
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint a 24 hónapos munkaidőkeret egyoldalú elrendelésének lehetőségével a kormány a munkaszervezést igyekezett rugalmasabbá tenni.

Hír: Elfogadhatatlan a kétéves munkaidőkeret!

2020. április 16. 07:10
 
2020. április 15-én – videókonferencia keretében – ülést tartott a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. Az ülésen tájékoztatás hangzott el a foglalkoztatási helyzetről és a gazdaságvédelmi intézkedésekről. A LIGA Szakszervezetek szerint elfogadhatatlan a kormány eljárása, amivel lehetővé tette a 24 havi munkaidőkeret bevezetését.

Hír: Akár két évre is magához kötheti a munkavállalókat a munkaadó?

2020. április 16. 07:55
 
Az ATV Start vendége Székely Tamás alelnök, MASZSZ.

Hír: A munkáltató által egyoldalúan elrendelt munkaidőkeret szabályainak értelmezése

2020. május 19. 07:55
 
Az ITM Foglalkoztatáspolitikai államtitkársága, Bodó Sándor államtitkár Úr által elektronikus levélben eljuttatott állásfoglalásában az alábbiakat fogalmazta meg:

Hír: Így kezeljük a munkaidőkeretet - 1. rész

2020. július 07. 08:34
 
A munkaidőkeret olyan mint egy kondér. Bedobáljuk a munkaidőt, majd kiszedegetünk belőle. Ha kiürül és ennénk, túlóra keletkezik. Ha mi miattunk marad benne, akkor állásidőt fizetünk, ha a munkavállaló miatt, akkor annyival kevesebbet. Hogyan számoljunk el felmondáskor és a keret lejártakor? Mi a helyzet a távolléttel? Gál István írása.