Kapcsolódó tartalmak: munkáltató

Hír: Mikor menjen perre a munkáltató és mi jöhet még szóba?

2020. július 06. 09:37
 
Megegyezés vagy per? Érzelmi, HR-es és racionális szempontok is szerepet játszanak a döntésben a munkaadónál, amikor vitás helyzetbe kerül a munkavállalóval. Dr. Móricz Ildikó ügyvéd a munkáltatói követelések peren kívüli lehetőségeire és a peres eljárás legfontosabb szabályaira hívja fel a figyelmet.

Hír: Fontos változások lesznek az otthoni munkában

2020. szeptember 02. 08:20
 
Csak közös megállapodással lehet valakit otthoni munkára küldeni a járvány idején, és a munkáltatónak a rezsibe is be kell szállnia.
 
 

Hír: A munkaköri leírás 5 lényeges tudnivalója

2021. március 09. 09:15
 
A munkaszerződésnek nem kötelező eleme a munkaköri leírás, mégis a legtöbb esetben a munkaviszony egyik fontos dokumentuma. A munkaköri leírás mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára lényeges szereppel bír. Mit érdemes tudni a munkaköri leírásról?

Hír: Legrombolóbb vezetői megnyilvánulások

2021. március 18. 12:54
 
A munkavállalók több mint fele akár a fizetése egy részéről is lemondana egy jobb főnökért cserébe. Sokan egy robotnak is szívesebben beszélnének a problémájukról, mint a főnöküknek. De mivel rontják el a dolgot ezek a menedzserek? Mi az, amit soha nem szabadna kimondaniuk? Ezeket a romboló mondatokat szedte össze Papp Tamás István HR szakember.

Hír: Nem lehet csak úgy belenézni az alkalmazott levelezésébe

2021. május 05. 08:03
 
Mindegy, hogy a magánhasználat engedélyezve van-e vagy sem

Hír: Mit tehetnek a munkáltatók a védettségi igazolvánnyal?

2021. május 18. 10:12
 
Márciustól állítják ki a védettségi igazolványokat azok számára, akik már igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy akik oltással váltak védetté.

Hír: Ezekben az esetekben kérhet védettségi igazolványt a munkáltató

2021. május 18. 10:29
 
Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újranyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését a korábbi munkakörnyezetbe. Emellett már a diákokok is készülnek a nyári pénzkeresésre, az iskolaszövetkezetek és kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak.

Hír: A dolgozó érték - a vezető felelőssége, hogy ne csak szlogen legyen

2021. augusztus 03. 08:38
 
Egy szervezet legfontosabb értéke az ember – különösen a járványhelyzet fennállása óta egyre többet hallani ezt az állítást, amely meglepő módon sokszor mintha az újdonság erejével hatna. Holott, ha jobban belegondolunk, minden szám, teljesítmény, eredmény, sőt az ügyfelek és végső soron a profit is az emberek munkájából származik. A vezetőnek nem csak tudatában kell lennie ennek, hanem eszerint is cselekedni. De mi minden tereli el a figyelmet erről a célról? Polgár Zita, vezetői és önismereti mentor írása.

Hír: A negyedik hullám előtt

2021. szeptember 01. 08:04
 
Augusztus végén a LIGA Szakszervezetek regionális referenseit kérdeztük arról, hogy hogyan készülnek a negyedik hullámra a vállalatoknál, milyen az oltási hajlandóság, és segítik-e pozitív motivációval a megelőzést a munkáltatók. 

Hír: Nemcsak a munkavállalót, a főnököt is meg kell érteni: így változtatja meg a covid a munka világát

2021. október 18. 08:47
 
Először nem válaszokra van szükségünk, hanem kérdésekre