Kapcsolódó tartalmak: munkáltató

Hír: 6 HR eszköz, ami nélkül nem lehetsz versenyképes munkaadóként

2021. október 22. 08:23
 
Elképesztően turbulens a hazai álláspiac. Az alapanyaghiány miatt sok helyen áll a termelés, máshol vadásszák a cégek a dolgos kezeket. Hogyan és milyen eszközökkel lehet fenntartani a versenyképességet? Milyen csapdákat kerüljünk ki? Hol vannak tartalékok a munkaerőpiacon? Erről kérdeztük Küzmös Lászlót,  a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Get Work Csoport tulajdonosát. 

Hír: Kérhet-e a munkáltató védettségi igazolványt a dolgozótól?

2021. október 25. 08:31
 
Lehet-e foglalkoztatási feltétel a védettségi igazolvány megléte? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Hír: A céges eszközök ellenőrzése a munkavállaló jelenlétében, ellenőrzötten történhet

2021. október 27. 09:07
 
Az informatika, illetve a rugalmas munkavégzés előretörésével a munkahelyi ellenőrzés is egyre nagyobb teret kap. A munkavállalók ugyanis a munkahelyi eszközöket (számítógép, telefon, email fiók) jellemzően magáncélra, illetve otthon is használhatják vagy használják, a munkáltató pedig a munkavégzéshez kapcsolódó eszközhasználatot ellenőrizni szeretné. Ennek az ellenőrzésnek a jogi szabályrendszere szűkös, a részletszabályokat a hatósági döntésekből tudhatjuk meg. Nézzük mire kell fokozottan ügyelni:

Hír: Kötelező oltás: ezek a hátrányok érhetik az ellenkező munkavállalókat

2021. november 03. 10:08
 
Az új jogosítvány szerint a munkáltató előírhatja a védőoltás felvételét

Hír: Covid-oltás: kérdések a kötelező fizetés nélküli szabadságról

2021. november 03. 10:21
 
Vonjunk be az oltás kötelezővé tételének mérlegelésekor munkaegészségügyi szakembert és konzultáljunk a munkavállalók képviselőivel - javasolják az általunk megkérdezett munkajogászok annak kapcsán, hogy a kormány lehetővé tette a versenyszféra munkaadóinak a munkvégzés Covid-oltáshoz kötését. A legtöbb munkakörben megfelelően megindokolható egy ilyen intézkedés, ám ha nincs hatásvizsgálat, biztosan jogellenes a döntés. Munkakörre bontva kell kockázatértékelést végezni.

Hír: Kötelező oltás: ezek a hátrányok érhetik az ellenkező munkavállalókat

2021. november 04. 14:05
 
A kormány november 1-jétől hatályba lépett rendelete a versenyszféra munkáltatóit feljogosítja arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a koronavírus elleni védőoltás felvételét a munkavállalók számára. De mi történik azokkal a dolgozókkal, akik nem veszik fel az oltást?

Hír: Visszatér a Ticket Restaurant a hazai juttatási piacra

2021. november 15. 09:00
 
Egy, a munkáltatói márkájára ügyelő vállalat ma már nem csak a jólétet, hanem a jól-léthez szükséges alapfeltételeket is igyekszik biztosítani munkavállalóinak. Az egészséges és minőségi étkezés jelentősége pedig igencsak felértékelődött az utóbbi időszakban. A Ticket Restaurant utalványok most megújult formában térnek vissza a magyar juttatási piacra, és mivel 100-ból 15 cég emelné a béren kívüli juttatások keretét jövőre, ez a kedvező adózású termék sok munkáltató számára kínálhat jó megoldást.

Hír: Tényleg kötelező a munkáltató által elrendelhető kötelező oltás?

2021. november 15. 09:10
 
A szakjogász tisztázza a kérdéseket

Hír: A gondoskodó munkáltató

2021. november 17. 10:13
 
A jó munkáltató nemcsak a törvény betűjének megfelelően foglalkoztat

Hír: Kérdések és válaszok az oltási kötelezettséggel összefüggésben

2021. november 23. 08:59
 
Számos kérdés felmerül a munkahelyi oltási kötelezettséggel összefüggésben, melyek elvarrása szükséges. Az alábbiakban a legfontosabb kérdéseket és a válaszokat mutatjuk be: