Kapcsolódó tartalmak: munkáltató

Hír: A pihenés jár! - A szabadság kiadásának szabályairól

2016. július 12. 09:30
 
A munkaerő-hiány hosszú idő óta problémát jelent a munkaerő-piacon. Következményei a szabadságolások idején jól láthatóak: a vendéglátás után már az építőiparban sem adják ki a nyári szabadságokat. Érdemes tehát szemügyre venni a szabadság kiadására vonatkozó fontosabb szabályokat.

Hír: Rendkívüli felmondás elérhetetlen dolgozónak

2017. március 20. 10:52
 
Beteg volt, majd munkáltatója nem érte el a dolgozót. Megszüntethető-e munkaviszonya rendkívüli felmondással? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Hír: Jár-e munkabér, ha a munkáltató nem tud munkát adni?

2017. április 21. 07:34
 
 
Az állásidővel kapcsolatos kérdésekre gyűjtött össze a válaszokat a Bán és Karika Ügyvédi Társulás munkatársa.

Hír: Egyre nagyobb a szakadék a cégvezetők és a munkavállalók közt

2017. május 12. 08:39
 
Nőtt a különbség az amerikai nagyvállalati vezetők és a munkavállalók jövedelme között tavaly. A tőzsdén jegyzett ötszáz legnagyobb részvénytársaság vezetői 2016-ban átlagosan 13,1 millió dollárt kerestek, 347-szer többet egy átlagos munkavállalónál. Egy évvel korábban 335-szörös volt a különbség - derült ki az AFL-CIO amerikai szakszervezeti szövetség éves jelentéséből.

Hír: Erre figyeljen gyesen, ha nem a munkáltatójánál dolgozna

2017. augusztus 22. 08:01
 
Gyesen levő anyuka, aki egy munkáltatónál passzív állományban van, tehát onnan ment el szülni, vállalhat-e más munkáltatónál munkát a gyes ideje alatt? Ez esetben van-e bármilyen kötelezettsége az anyukának a régi munkáltatója felé? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Hír: Tévedésben a munkáltatók: nem szabad a pálya a közösségi oldalakon!

2017. október 05. 07:54
 
Tévedés, hogy a munkáltatók egy jelentkező személyes adatait pusztán azért kezelhetik, mert azok egy közösségi oldalon nyilvánosan hozzáférhetőek – állapítja meg véleményében az európai uniós tagállamok adatvédelmi biztosaiból és a tagállami adatvédelmi hatóságok képviselőiből álló 29-es Adatvédelmi Munkacsoport.

Hír: A munkáltató is adatkezelő: a munkavállalók megfigyelése I

2017. október 05. 08:45
 
A Munka törvénykönyvének 52. §-a alapján, többek között, a munkavállaló köteles a munkáltató által előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni, munkaideje alatt - munkavégzés céljából, munkára képes állapotban - a munkáltató rendelkezésére állni, munkáját személyesen, az általában elvárható szakértelemmel és gondossággal, a munkájára vonatkozó szabályok, előírások, utasítások és szokások szerint végezni, stb.

Hír: A munkáltató is adatkezelő: az adatvédelmet érintő munkáltatói kötelezettségekről

2017. október 05. 08:49
 
Adatvédelem. Adatkezelés. Adatkezelő és érintett. Tudják, hogy mit jelentenek ezek a kifejezések? Tisztában vannak azzal, hogy Önöknek, mint adatkezelőknek, milyen jelenlegi és jövőbeli kötelezettségeik vannak, lesznek? Most, hogy egyre közeledik az európai általános adatvédelmi rendelet, a GDPR rettegett bevezetésének időpontja: 2018. május 25., egy cikksorozatban vezetjük végig Önöket, hogy segítsük elkerülni a jelenleg maximális 20 millió forint, jövő májustól 20 millió euró büntetést.

Hír: A munkáltató is adatkezelő: a munkavállalók megfigyelése II.

2017. október 09. 15:03
 
Korábban már megismerkedtünk a munkáltató törvényi kötelezettségével, a jelentkezők és munkavállalók adatinak kezelésével és a céges laptop/számítógép ellenőrzésével. De vajon a céges e-mail fiók is ellenőrizhető?

Hír: A munkáltatóknak fontos szerepük van az öngondoskodás elindításában

2017. október 18. 07:17
 
A munkáltatóknak fontos szerepük van a munkavállalók nyugdíj célú öngondoskodásának elindításában és ösztönzésében, a megkérdezett foglalkoztatottak 69 százaléka vár arra, hogy munkáltatója segítse ebben, 61 százalékuk pedig értékelné a hozzájárulást a nyugdíjpénztári befizetésekhez - írja az MTI.