Kapcsolódó tartalmak: NAV

Hír: Jelentős kárt okoz az élelmiszeráfa-csalás

2017. október 16. 11:46
 
Fél év alatt több mint háromezer pénzügyi-gazdasági bűncselekményt tártak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói – írja a pénteki Magyar Idők.

Hír: Az adózás megkönnyítése és ésszerűsítése a cél

2018. február 09. 08:40
 
2021-re el kell érni, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) teljesen papírmentessé váljon – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a szervezet csütörtöki egri vezetői értekezletén. Úgy vélte, már lemérhetők a hivatal szemléletváltásának első komoly eredményei.
 

Hír: Nem fizeti ezt a díjat? - Minden napra jut egy NAV-behajtás

2018. február 14. 09:35
 
Összesen 365 esetben kezdeményezett tavaly a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnál (NAV) behajtást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) amiatt, hogy az élelmiszergazdasági szereplők nem fizették meg az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat. A renitensek aránya 5 százalék körül mozog, az éves díjfizetési kötelezettség pedig eléri a 12 milliárd forintot.

Hír: Célszerű átnézni az adóbevallási tervezeteket!

2018. március 07. 07:49
 
Hétfő óta elérhetőek az szja-bevallási tervezetek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján, az ügyfélkapun keresztül. Aki egyetért a tervezettel, annak - az őstermelőket és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeket kivéve - nem kell tennie semmit, a tervezet május 22-én hivatalos szja-bevallássá válik.

Hír: Az online számlarendszerre érdemes időben felkészülni!

2018. április 16. 10:26
 
2018. július 1-től a NAV online számlarendszerén keresztül kell adatot szolgáltatni azokról a számlákról, amelyekben a belföldi adóalanyra áthárított általános forgalmi adó (áfa) összege eléri, vagy meghaladja a százezer forintot.

Hír: Százmilliós mezőgazdasági áfacsalás

2018. június 15. 15:50
 
A gyanú szerint százmillió forinttal károsította meg a költségvetést a traktorok és más mezőgazdasági gépek áfájával "ügyeskedő" társaság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága vádemelést javasol.

Hír: Gazdáknak és bérvállalkozóknak is hasznos az ingyenes NAV számlázó program!

2018. június 27. 09:04
 
Ingyenesen használható számlázó programmal segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást - tájékoztatott az adóhivatal.

Hír: Több mint 1300 kg terméket vont ki a forgalomból a Nébih

2018. március 27. 09:15
 
Egyszerre két, egy kállósemjéni és egy nagykállói helyszínen tartottak ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkérésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A vizsgálatot a NAV több hetes felderítő, kockázatelemző munkája előzte meg. A Nébih ellenőrei a két helyszínen összesen több mint 1300 kg terméket foglaltak le, amelyek között jelöletlen, lejárt és nem nyomon követhető tételek is akadtak.

Hír: A balatoni vállalkozások negyedénél volt szabálytalanság

2018. augusztus 02. 07:55
 
Vizsgálódott a NAV

Hír: Őstermelők! NAV ellenőrzések október közepétől

2018. október 11. 08:53
 
Az adóhatóság megyei, fővárosi igazgatóságai október 15-től vizsgálatot indítanak az őstermelői tevékenységet folytató adózók körében.