Kapcsolódó tartalmak: oktatás

Hír: Ultimátumot adott Orbán Viktornak és Ádernek Jánosnak a Teleki Blanka gimnázium igazgatója

2016. március 16. 07:44
 
Amennyiben Orbán Viktor és Áder János március 23-ig nem kér bocsánatot "az elmúlt elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől", akkor egy héttel később egy órás országos munkabeszüntetés hirdetnek -  jelentette be Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. A Kossuth téren több mint tízezren tüntettek a közoktatás átalakításáért a Tanítanék Mozgalom által szervezett demonstráción. 

Hír: „Álljon le egy órára az élet Magyarországon!” – kemény ultimátumot kapott a tüntetőktől a kormány

2016. március 16. 07:51
 
Több tízezer ember vonul Budapesten a Hősök teréről a Kossuth térre tiltakozni az Orbán-kormány oktatáspolitikája ellen. Ha Orbán Viktor és Áder János március 23-ig nem kér bocsánatot és nem ül le tárgyalni, egy héttel később sztrájk következik. Balog Zoltán és Palkovics László már nem hiteles tárgyalópartner. Percről percre.

Hír: Az oktatásnak az agrár- és élelmiszergazdaság piaci igényeihez kell igazodnia

2017. február 07. 07:58
 
A hazai szakképzés és felsőoktatás szétaprózódott

Hír: Ilyen még nem volt! - Elindul Magyarországon a tejkamion

2017. március 16. 10:30
 
Tejkamion elindítását tervezi tavasszal a hazai tejpaci szereplőket tömörítő Tej Terméktanács, amely így kívánja népszerűsíteni a tej- és tejtermékfogyasztást, illetve az egészségtudatos táplálkozást. A fő célcsoport a fiatal generáció, ezért döntöttek a rendhagyó marketingeszköz mellett. Pénzt az agrártárca felügyelete alatt álló Agrármarketing Centrumtól várnának, a döntés pár héten belül megszülethet.

Hír: Az agrárium erősödésével felértékelődnek a mezőgazdasági szakmák is

2018. március 05. 08:03
 
A szakmák presztízsének visszaállításáról, a szakmunkások megbecsüléséről, a biztosabb megélhetést nyújtó bérekről, az egységes agrár-szakképző hálózat további fejlesztésének szükségességéről is beszélt köszöntőjében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken, A Jövő szakképzése – a szakképzés jövője II. elnevezésű konferencián, Karcagon – közölte az MTI.

Hír: Ezek ma a legnépszerűbb szakmák

2018. július 06. 10:46
 
Idén a legtöbb nyolcadikos felvételiző szakácsnak jelentkezett a szakközépiskolákba, de az állami támogatás ellenére egyre kevesebb fiatal választja a szakképzőket.

Hír: A magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul az agrárium fejlődéséhez

2018. október 26. 10:25
 
Tudás nélkül nem lehet sikeres mezőgazdasági tevékenységet folytatni és ez minden korra érvényes - hangsúlyozta Nagy István a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának ünnepélyes tanévnyitóján Mosonmagyaróváron.

Hír: 200 éves a mosonmagyaróvári agrárképzés

2018. október 26. 10:32
 
A Magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul az agrárium fejlődéséhez.

Hír: Az agrárium jövőjének otthona

2018. október 26. 10:34
 
A magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul a mezőgazdaság fejlődéséhez.

Hír: Roma tinikből képeznék bentlakásos iskolákban a jövő gazdálkodóit

2019. március 14. 07:35
 
Nagy volumenű roma felzárkóztatási programon agyalnak az Agrárminisztériumban, amivel megoldanák a vidéki munkaerőhiányt, és egyben a cigányságnak is kitörési lehetőséget teremtenének – derül ki a hvg.hu birtokába került munkaanyagból. Az Agroma-program akár már jövőre indulhatna, feltéve, hogy az Emmi és az összes érintett tárca is a javaslat mellé áll, plusz az Orbán-kormány még pénzt is ad a megvalósításra. A javaslat egyik megálmodója szerint ezzel végre stabil munkahelyhez juttatnák a romákat, és szó sincs arról, hogy a tervben szereplő bentlakásos szakközépiskolákkal kiszakítanák a résztvevőket a családjukból.
«12»