Kapcsolódó tartalmak: precíziós gazdálkodás

Hír: Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki szakra lehet jelentkezni

2018. január 15. 10:01
 
Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki szak indul a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon Karán.

Hír: Ennyivel növeli a hatékonyságot a precíziós gazdálkodás

2018. február 07. 07:52
 
Növelné a magyar mezőgazdaság versenyképességét, ha a gazdálkodók az uniós forrásokat a digitalizációra és a precíziós technológiára használnák fel. E módszerekkel akár 20-25 százalékkal is növelhető a hatékonyság.

Hír: Visszamaradó pályázati pénzeket használhat fel az élelmiszeripar

2018. február 27. 07:47
 
Újabb pályázati forrás segítheti az élelmiszeripari vállalkozásokat – mondta az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár az idei PREGA konferencián. A digitalizáció térhódítását a szektorban a cégek és az egyetemek együtt tudják elérni.

Hír: A precíziós gazdálkodás helyesen alkalmazva megtérülő beruházás

2018. február 27. 07:50
 
Megoldások a precíziós gazdálkodást már alkalmazó és a precíziós technológiák bevezetése előtt álló gazdálkodóknak.

Hír: A kormány arra törekszik, hogy segítse a mezőgazdaságból élők boldogulását

2018. december 06. 07:52
 
Az elkövetkező évtizedek a precíziós gazdálkodás, a digitális technológiák alkalmazásának korszaka, és ezek a jövőben is elengedhetetlenül szükségesek a mezőgazdaság versenyképességének javításához - mondta Nagy István agárminiszter az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVGHA) december 4-én tartott kuratóriumi ülésén.

Hír: Precíziós gazdálkodás: egy rossz szaktanácsadóval lehet a legnagyobbat bukni

2018. december 07. 08:39
 
Nincs egyszerű helyzetben az a gazdaság, amely a legmodernebb technológiáknak megfelelve szeretné a lehető leghatékonyabban művelni a földjét. A precíziós gazdálkodás komplexitása miatt érdemes lehet inkább kisebb lépésekkel elindulni, és akár éveket várni egy-egy nagyobb beruházás előtt. A 2018-as Agrárszektor Konferencián, a témában jártas szakértők egyetértettek abban, miszerint az egyik legfontosabb tényező, hogy a gazda ismerje a saját földjét, a következő lépés pedig egy olyan szaktanácsadó megtalálása, akinek nem az értékesítés a célja, hanem az, hogy megoldást, valamint megfelelő eszközt találjon az aktuális problémára.

Hír: A jövő agrárszakembereit segítik

2019. február 26. 08:38
 
Megállapodást kötött a szekszárdi AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és a Syngenta Magyarország. Az együttműködés keretében a vállalat szakértői szakmai ismereteik átadásával járulnak hozzá a tanulók tudásának gyarapításához, ezen kívül egy tehetséges diák ösztöndíjat is kap tanulmányaihoz.
 

Hír: A precíziós technológia teheti vonzóvá az agráriumot a fiatalok számára

2019. március 04. 08:47
 
Az új technológiák alkalmazása nem csak a mezőgazdaság hatékonyabb, eredményesebb, jövedelmezőbb működésének feltétele. A digitalizáció, a precíziós gazdálkodás vívmányainak megismertetése és széles körű alkalmazása teheti vonzóvá a fiatalok számára a mezőgazdaságot, ahol a generációváltás létkérdés – fogalmazott az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége közgyűlésén.

Hír: A precíziós gazdálkodás kényszere

2019. március 12. 08:40
 
Mit jelent a precíziós gazdálkodás vagy helyspecifikus növénytermesztés? Sokan és sokszor használjuk, röviden és tömören mégis kevesen definiálták eddig e fogalmakat. Egy meghatározás szerint: a terület heterogenitását figyelembe vevő gazdálkodás, hatékony inputanyag-kijuttatás, amelynek köszönhetően a korábbiaknál jövedelmezőbb növénytermesztés folytatható.

Hír: Magyarországon lesz a 2021-es precíziós gazdálkodási konferencia

2019. július 19. 09:22
 
Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb mezőgazdasági szakterülete a high-tech megoldásokra épülő „precíziós gazdálkodás”. Ezért is óriási siker, hogy a terület legfontosabb európai, tudományos eseményének legközelebb Magyarország ad otthont – olyan új témákkal mint a Big Data elemzése öntanuló szoftverekkel.