Kapcsolódó tartalmak: szakszervezet

Hír: Jövőre 200 ezer forint lehet a szlovák minimálbér

2018. augusztus 10. 08:05
 
A szlovákiai szakszervezetek szövetsége olyan minimálbér-emelést akar jövőre, amely 200 ezer forintnak megfelelő euró fölé tolná a legkisebb fizetéseket.

Hír: Forró ősz - Csata a bérekről

2018. augusztus 17. 09:54
 
Az egyéb juttatások csökkentésével reagáltak a cégek a kötelező béremelésre, számos esetben elmaradtak tervezett beruházások is.

Hír: Új irányok a szakszervezeti tevékenységben?

2018. augusztus 23. 11:26
 
Egy fiatal munkavállaló vagy munkavállalás előtt álló egyik leggyakoribb válasza a szakszervezetekről szóló ismereteit firtató kérdésre, hogy „miért, van még ilyen?” Pedig a dolgozók közel 10 százaléka szakszervezeti tag, de a 35 év alatti korosztályt egyre nehezebben éri el az érdekvédelem eszméje.

Hír: Kiakadtak a rendvédelmi szakszervezetek

2018. október 24. 09:13
 
A Kormányinfo nem érdekegyeztetési fórum! Ezzel a címmel adott ki közleményt valamennyi rendvédelmi szakszervezet. Azt nehezményezik, hogy a közszférában bejelentett leépítést nem előzte meg semmilyen egyeztetés.

Hír: Kétszámjegyű béremelést akar a kormány is

2018. november 05. 08:47
 
Elismeri a kormány a szakszervezetek újabb jelentős, két számjegyű minimálbér- és bérminimum-emelésre tett javaslatának fontosságát annak érdekében, hogy a hazai keresetek ne szakadjanak le a régió többi országához képest - írja hétfői számában a Magyar Idők az MTI szerint.

Hír: Ausztriában terjed a négynapos munkahét, fizetéscsökkentés nélkül

2018. augusztus 13. 07:53
 
Ha a kormány állandóan a rugalmas munkavégzés lehetőségét hangoztatja, akkor mi megragadnánk a lehetőséget – ezt mondta Helmut Köstinger, az osztrák posta dolgozóit tömörítő szakszervezet vezetője. Az érdekvédelmi szervezet azt szeretné elérni, hogy a postai dolgozók csak négy napot töltsenek munkában egy héten, de a fizetésük ne csökkenjen. Kisebb meglepetés, hogy a vállalat vezetése nyitottnak mutatkozik a felvetésre.

Hír: Kilép a Ligából az egyik alapító

2018. november 27. 07:34
 
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kilép a Liga szakszervezeti szövetségből, amelynek 30 évvel ezelőtt alapító tagja volt – írja a 24.hu Szűcs Tamás, a szakszervezet elnöke közleménye nyomán.

Hír: Rabszolgatörvény: népszavazás és óriási sztrájk jöhet

2018. december 12. 09:24
 
Látványos akcióval próbálja megakadályozni vagy legalább megzavarni a rabszolgatörvényről szóló szerdai szavazást az ellenzék a parlamentben. Sokan lépnének azonnal sztrájkba, ha a Fidesz megszavazza a túlóratörvényt.

Hír: Szakszervezet: "a munkavállalókat egyenként fogják megfélemlíteni"

2018. december 14. 08:03
 
Azt állítja a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ), hogy a Fidesz és a kormány egyszerűen hazudik a rabszolgatörvényként emlegetett jogszabálymódosítás pontjairól. A párt korábbi pontokba szedett cáfolatának állításait sorban vették végig Facebook-oldalukon, állítva, hogy a törvénymódosító megszavazói cinikusak és tagadják, hogy a dolgozók még jobban kiszolgáltatottá vállnak a munkáltatóik felé.

Hír: Minisztériumi munkatárssal vetették át az Orbán Viktornak címzett szakszervezeti levelet

2019. január 09. 08:25
 
Levélben kérik Orbán Viktor miniszterelnöktől a szakszervezetek a munka törvénykönyve módosításának visszavonását, a sztrájktörvény módosítását, valamint tisztességes béreket és rugalmas nyugdíjrendszert követelnek. A levelet az Innovációs és Technológiai Minisztérium épületében a minisztérium egyik munkatársa vette át Kordás Lászlótól, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnökétől.