Kapcsolódó tartalmak: szakszervezet

Hír: Az alapjövedelem nem lehet a baloldal csodafegyvere

2020. május 21. 07:44
 
A koronavírus-válság okozta elbocsátási hullám nyomán a feltétel nélküli alapjövedelem (FNA), amelyet a minden felnőtt lakosnak járó, a létminimum összegét elérő pénzjuttatásként szokás definiálni, világszerte a figyelem középpontjába került. Eközben a hazai közéletben is újfent fellángolt az intézkedésről szóló vita, elsősorban fiskális és morális szempontok körül: a koncepció kritikusai szerint az FNA bevezetése túl nagy terhet róna az államháztartásra, csökkentené a munkavállalási kedvet és méltánytalan, hogy nem csak a rászorulóknak járna.

Hír: Létezhet-e együttműködés a munkáltató és a szakszervezet között?

2020. május 22. 08:51
 
Ha ehhez hozzávesszük, hogy az együttműködésnek járvány idejében és időszakos termelésleállás feltételei között kell megvalósulnia, a válasz aligha lehet pozitív. A Denso Gyártó Magyarország Kft. azonban rácáfol az előítéletekre. Hármas interjú Szincsák Attilával, a DENSO Gyártó Magyarország Kft. igazgatójával, dr. Bognár Ferenccel, a helyi szakszervezet, a LIMÉSZ elnökével, és dr. Mészáros Melindával, a LIGA Szakszervezetek elnökével.

Hír: Brutális leépítést jelentettek be az európai autóiparban

2020. június 04. 08:18
 
Pont került a napok óta tartó találgatások végére. A szakszervezet már csütörtökön arról adott tájékoztatást, hogy pénteken 15 ezer fős leépítést jelenthet be a Renault annak a tervnek a részeként, amelynek segítségével euró milliárdokat takarítana meg a koronavírus-válság miatt még nehezebb helyzetbe került francia autógyártó. Ma reggel pedig a vállalat hivatalos közleményében erősítette meg mindezt.

Hír: Brüsszel miatt nem emelhet bért a Magyar Posta

2020. július 20. 07:46
 
Nem emelhet bért a Magyar Posta, a vállalat „Brüsszel jóindulatára vár”, mivel meg van kötve a keze – mondta Schamschula György vezérigazgató a Magyar Nemzetnek. A hétfői lapszámban felidézték, hogy hétvégén tüntettek a szakszervezetek.

Hír: A LIGA tagszervezetei szolidárisak

2020. július 21. 07:38
 
A postás demonstrációra a LIGA Szakszervezetek több tagszervezete is szolidaritási üzenetet küldött. A teljesség igénye nélkül a következő tagszervezeteink küldtek szolidaritási üzenetet: a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezeti Szövetség és a Mérnökök és Technikusok Szakszervezeti Szövetsége.

Hír: Megfélemlíti a Volánbusz a szabálytalanságok miatt panaszkodó dolgozóit a szakszervezet szerint

2020. június 04. 07:55
 
Megfélemlíti és fenyegeti is a Volánbusz azokat a dolgozóit, akik a szerintük előfroduló, sorozatos szabálysértésekre hívják fel a figyelmet. A közlekedési szakszervezet, a KDSZSZ honlapján megjelent beszámoló szerint, noha a felsővezetés folyamatosan azt kommunikálja, hogy a cég új integrációja problémamentesen és nagy sikerrel zárult, ez számos szervezett sofőr szerint közel sem igaz. A szakszervezethez ugyanis folyamatosan érkeznek a cégtől bejelentések, aholy a vállalatvezetés rendkívül ellenséges hangvételét kritizálják nevük elhallgatását kérő munkavállalók.

Hír: Milliós bánatpénzt ért a magyar autógyárnak, hogy rövid úton kirúghatta a szakszervezeti vezetőt

2020. augusztus 14. 07:59
 
Az elbocsátott férfi most sokkal kevesebbet keres, mint a Suzukinál.

Hír: Egyoldalú szerződésbontás Dunaújvárosban

2020. augusztus 17. 08:38
 
2020. augusztus 14-én több évtizede fennálló kollektív együttműködést és megállapodást bontott fel a Dunaferr Zrt. a vállalatnál működő két szakszervezettel. Az alábbiakban tesszük közzé a szakszervezetek munkáltatói tájékoztatót értékelő közleményét.

Hír: Szolidaritási nyilatkozat a KOZ SR, szlovákiai konföderációja mellett

2020. szeptember 18. 10:40
 
A magyar szakszervezeti szövetségek megdöbbenve értesültek szlovák szakszervezeti körökből, hogy a Szlovákia munkaügyi minisztere törvényi változtatásokkal kívánja ellehetetleníteni a szakszervezetek működését, és az eddig működő tripartit egyeztetés rendszerét.

Hír: Megvan a Nutella-prémium, októberben 750 ezer forinttal többet kapnak a dolgozók

2020. szeptember 21. 08:07
 
A döntést a cég vezetése és a szakszervezetek most hozták meg