Kapcsolódó tartalmak: vélemény

Hír: Online felület nyílt a Közös Agrárpolitika véleményezésére

2017. február 07. 08:04
 
Még csak a harmadik éve, hogy az új KAP rögös útját tapossuk, és máris itt az újabb reform. Az Európai Bizottság február 2-ától 12 héten keresztül egy online kérdőíves felületen várja a gazdálkodók, az érdekvédelmi és szakmai szervezetek, valamint más intézmények véleményét a jelenlegi Közös Agrárpolitikáról.

Hír: Nem egyezik a szaktárca és a szakmai szervezet álláspontja az európai élelmiszerpiacon lévő kettős mércéről.

2017. április 05. 07:50
 
2017. március 29-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal sajtótájékoztatón ismertette átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálatának eredményét. A vizsgálat prekoncepciója szerint kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon. A kormányzati álláspont szerint előfordul, hogy rosszabb minőségűek a magyar piacon forgalomba hozott termékek, jellemző, hogy gyengébb minőségi nyersanyagot, több ízfokozót, kevesebb tápértéket, olcsóbb összetevőket használnak a magyar piacra kerülő élelmiszereknél. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége szerint viszont az eredmények elemzése után egyértelműen megállapítható, hogy az itthon és külföldön megvásárolt termékek túlnyomó többsége között semmiféle összetételbeli vagy érzékszervi különbség nem volt. Az ÉFOSZ örömmel vette tudomásul, hogy az újabb vizsgálat részletes eredményeit a NÉBIH a sajtótájékoztatóval egy időben nyilvánosságra hozta a honlapján.

Hír: Nem csak a gazdálkodók javát szolgálja a Közös Agrárpolitika

2018. március 01. 08:14
 
Az Európai Bizottság mind a 28 uniós tagállamban felmérés készített arról, hogyan vélekednek az emberek a közös agrárpolitikáról – közölte a nak.hu. 

Hír: A Magyar Falu Program margójára

2019. május 15. 07:58
 
A Magyar Falu Program a kormány egyik legfontosabb törekvése, mert sok száz magyar falu helyzete valóban aggasztó  

Hír: Összefoglaló a 2020-as költségvetés tervezetéről

2019. június 19. 08:26
 
Varga Mihály pénzügyminiszter június 4-én ismertette a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot. A tervezet három célt szolgál a tárcavezető szerint: a családok támogatásának védelmét, a gazdaság védelmét és az ország biztonságának védelmét.

Hír: Második hullám: spórolás helyett biztosítani kellene a jövedelmeket

2020. augusztus 26. 08:09
 
A szakszervezet szerint az eddigi szűkmarkú politika nem jött be

Hír: A jövő rajtad is múlik - mondd el a véleményed!

2021. április 23. 08:04
 
Az Európa jövőjéről szóló konferencia hétfőn bemutatott központi digitális platformján minden európai kiveheti a részét az Unió jövőjének formálásából.

Hír: Véleményezhetők az Európai Bizottság javaslatai

2021. július 20. 12:10
 
Az Európai Bizottság a múlt héten bemutatott Európai Zöld Megállapodást követően a klímaváltozással kapcsolatos alprogramjairól (is) konzultációkat nyitott az erre a célra működtetett – Have your say – Mondd el a véleményedet – weboldalán.