Pályázati hírek

Már az őszi fagykárra is igényelhető támogatott biztosítás

2016. február 23. 09:49
Március 15-től ismét pályázhatnak a gazdálkodók a mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatásra. A február elején megjelent felhívás alapján elmondható, hogy a 2012-ben bevezetett Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer (MKR) második pillére több változást is tartalmaz, de alapjaiban nem módosul tavalyhoz képest – hívta fel a figyelmet közleményében a Groupama Biztosító.

A hazai kkv vezetők alig várják a pályázati kiírásokat

2016. február 23. 09:46
A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban még inkább előtérbe kerülnek a kkv-k. A rendelkezésre álló tizenkétezer milliárd forintos keret 60%-át fogják gazdaságfejlesztésre fordítani, míg az előző költségvetési periódusban ez az arány jóval alacsonyabb, 24% volt. A napokban az is kiderült, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) idei évi keretösszege meghaladja az ezermilliárd forintot. A félezer hazai kkv vezető megkérdezése alapján látszik, hogy a cégek igencsak várják a pályázati kiírásokat.

Közel ötvenmilliárd forint öntözésfejlesztésre

2016. február 23. 09:41
Közel ötvenmilliárd forint kerettel, várhatóan áprilisban jelenik meg a mezőgazdasági területek öntözésfejlesztését célzó pályázat – írja a Magyar Idők a Miniszterelnökség közlésére hivatkozva. A tájékoztatás szerint a 49,5 milliárd forintos keretből olyan vízvisszatartást és belvízgazdálkodást elősegítő tározók kialakítására lehet majd támogatást elnyerni, amelyek száraz időszakban öntözési célokat szolgálnak.

Újabb tízmilliárdok kifizetését kezdi meg az MVH

2016. február 22. 04:53
A zöldítési támogatásoknál is folytatódik a nagyüzem!
Több tíz milliárd forintot kapnak a gazdálkodók a következő napokban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kifizetései révén. A 420 milliárd forintos, június végéig folyósítandó agrártámogatásból február végéig 255 milliárd forintot fizetett ki a hivatal.
 

Élelmiszeripar: eszközbeszerzés, IT fejlesztés, építés, energia- és erőforrás hatékonyság támogatása (ÉLIP)

2016. február 22. 04:44
Egyéni projektnél maximum 500 M Ft, kollektív projektnél max. 1,5 Mrd Ft támogatásra pályázhatnak termelők, s az agrár mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztésekre, energiaha- és erőforrás hatékonysági beruházásokra

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

VP-3-4.2.1-15

Idén megjelenik valamennyi vidékfejlesztési pályázat

2016. február 17. 11:53
Az idei évben megjelenik valamennyi vidékfejlesztési pályázat, a rendelkezésre álló összesen 1300 milliárd forintnyi forrásból 610 milliárdra már jelentkezhetnek az érintettek.