Kapcsolódó tartalmak: agrárium

Hír: Rekordteljesítményt érhet el az agrárium idén

2018. december 13. 13:40
 
A magyar mezőgazdaság több szempontból sikeres évet zár idén, ennek köszönhetően a kibocsátás enyhén emelkedhet, meghaladhatja a 2600 milliárd forintot, ezzel újabb rekordszintet érhet el - közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel.

Hír: Ne családi ezüst legyen a termőföld

2019. január 07. 09:11
 
Ha az ingatlanbefektetőt versenyeztetjük a szőlőtermelővel, akkor nem lesznek pariban – állítja Győrffy Balázs

Hír: Idén nagy változások elé néz az agrárium

2019. január 07. 09:15
 
A sertéságazat fejlesztésekre szorulna, és közben már a jó dinnyetermés gondolata is várakozáson felüli a termelők fejében. Milyen változások várhatóak idén az agráriumban?

Hír: 2019 az építkezés éve a magyar agráriumban

2019. január 15. 07:31
 
A kormányzati beruházások és támogatások révén 2019 az építkezés éve lesz az agráriumban - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó rendezvényén, Győrben.

Hír: Még jobban felpöröghet az agrárcégek hitelezése

2019. január 16. 07:46
 
Bár tavaly szeptember végére az agrárium hitelállománya meghaladta az 1100 milliárd forintot, további, sőt a tavalyinál nagyobb ütemű növekedésre számítanak az OTP Agrár szakértői.

Hír: Esélyegyenlőséget kell biztosítani a gazdáknak a digitalizáció lehetőségeinek kihasználásához

2019. január 21. 08:01
 
Esélyegyenlőséget kell biztosítani minden gazdálkodónak az agráriumot is forradalmasító digitalizáció lehetőségeinek kihasználásához - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

Hír: Az agrárium versenyképesség-növelését kell szolgálnia minden döntésnek

2019. január 22. 08:43
 
Soha nem látott építkezés következik az agráriumban: a Vidékfejlesztési program beruházásai megvalósítási szakaszba érnek, feláll az öntözési ügynökség, és nekikezdenek az osztatlan közös földtulajdon csökkentésének – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Nagy István agrárminiszter.

Hír: Kiemelt feladatunk a magyar gazdálkodók érdekképviselete

2019. február 01. 10:19
 
Az Agrárminisztériumnak fontos célkitűzése az egész Kárpát-medencére kiterjedő agrárkapcsolatok erősítése - mondta Nagy István a Partiumban tartott Szilágy megyei gazdafórumon.
 

Hír: Az agrárkutatás soha nem látott kihívások előtt áll

2019. február 04. 10:48
 
Patronált paradicsomoktól az energiavilág Oscar-díjáig és az okos gazdaságokig Berlini agrár startup intelligens szenzorait teszteli az Ökológia Mezőgazdasági Kutatóintézet.

Hír: A képzés és tudásátadás központi kérdés lesz az agrárgazdaságban a következő években

2019. február 08. 08:38
 
A készülő digitális agrárstratégia alapja, hogy a mezőgazdasági termelők a mindennapi munkájuk során használni és hasznosítani is tudják a számos új technológiát és az ehhez kapcsolódó tudást, éppen ezért a képzés és tudásátadás központi kérdése lesz a következő éveknek – mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Kecskeméten.