Kapcsolódó tartalmak: agrárium

Hír: Mezőhegyes megkerülhetetlen a magyar agrárium jövője szempontjából

2019. február 20. 08:45
 
Mezőhegyes a magyar agrárium története és jövője szempontjából egyaránt megkerülhetetlen - mondta Nagy István agrárminiszter kedden a Békés megyei városban egy szakmai fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Hír: A jövő agrárszakembereit segítik

2019. február 26. 08:38
 
Megállapodást kötött a szekszárdi AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és a Syngenta Magyarország. Az együttműködés keretében a vállalat szakértői szakmai ismereteik átadásával járulnak hozzá a tanulók tudásának gyarapításához, ezen kívül egy tehetséges diák ösztöndíjat is kap tanulmányaihoz.
 

Hír: A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása

2019. február 27. 10:27
 
Tovább csökkent a halálos munkabalesetek száma az agráriumban

Hír: Ingyenes agrometeorológiai rendszer segíti a gazdákat

2019. március 26. 08:35
 
Széleskörű és ingyenes adatelérést biztosító meteorológiai információs rendszert hoz létre a kormány - jelentette be Nagy István agrárminiszter a Meteorológiai Világnap alkalmából tartott rendezvényen, hétfőn Budapesten

Hír: A kormány harcol az agrárpénzek megtartásáért

2019. március 27. 08:53
 
A kormány az uniós költségvetési tárgyalások kezdetétől világossá tette, hogy kiáll a gazdákat megillető támogatások védelméért.

Hír: Agrárteljesítmény 2018: soha rosszabb évet!

2019. március 28. 08:02
 
A hazai mezőgazdaság még mindig kedvező gazdasági helyzetben van, de anyagi helyzetének jelentős javulása az elkövetkező években nem várható – vonták le a következtetést az OTP Agrár szakértői a KSH, valamint az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) által publikált Mezőgazdasági Számlarendszerben (MSZR) szereplő adatokból. Az elemzők a mezőgazdasági vállalkozások főbb pénzügyi folyamatait vették górcső alá az előző évből.

Hír: A magyar mezőgazdaság és a gazdák melletti kiállással mindannyian jól járunk

2019. április 15. 08:24
 
Az agrárkormányzat fontos feladata, hogy megteremtse a feltételét annak, hogy növekedjen a mezőgazdasági termelés jövedelmezősége. Ennek alapja az új technológiák, a digitalizáció, a robotika, a precíziós gazdálkodás bevonása, amelyek alkalmazása mára elengedhetetlenné vált – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese csütörtökön, a monori gazdafórumon.

Hír: Az agrárképzést népszerűsítették a Szakmák Éjszakáján

2019. április 16. 08:43
 
Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye várta az érdeklődő diákokat a Szakmák Éjszakája rendezvénysorozaton péntek este. A látványos bemutatók, interaktív tevékenységek mottója: "Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!". A négy évvel ezelőtt elindított esemény révén több száz szakmát ismerhetnek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

Hír: Magyarország az agrárium területén is helybe viszi a segítséget a fejlődő országokban

2019. május 14. 07:26
 
Magyarország migrációs politikájának alappillére a kiváltó okok kezelése, a „helybe visszük a segítséget” elv érvényesítése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Afrikai Diplomata Napok keretében Magyarországon tartózkodó szubszaharai afrikai országok diplomatáival folytatott egyeztetésén.

Hír: Kedvező lehetőséget kapnak az agrárvállalkozások

2019. május 15. 07:56
 
Kedvező lehetőséget kapnak az agrárvállalkozások: állami támogatással igénybe vehető lízingfinanszírozással korszerűsíthetik a gépparkjukat egy április végén megjelent rendelet alapján.