Kapcsolódó tartalmak: agrárium

Hír: A fiatalok számára vonzóvá kell tenni az agráriumot

2017. június 23. 09:05
 
A Földművelésügyi Minisztérium számára kiemelt feladat, hogy a fiatalok számára vonzóvá tegye az agráriumot - mondta a szaktárca miniszterhelyettese „A legjobb falusi ifjúsági közösség” pályázat eredményhirdetésén, Budapesten.

Hír: Az agráriumban tervezik a legnagyobb beruházásokat a cégek

2017. június 28. 09:02
 
Az agrárvállalkozások hajtották végre az elmúlt 12 hónapban a legnagyobb beruházásokat, és a következő egy évben is a szektor vállalkozásai tervezik a beruházások jelentős részét – derül ki a Budapest Bank beruházásokkal kapcsolatos országos reprezentatív kutatásából.

Hír: Megállapodott a magyar agráróriás és az agrár-startup

2017. július 14. 08:45
 
A KITE Zrt. 2017 júliusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát – állapodott meg a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt.

Hír: Jól képzett szakemberek nélkül nincs biztos jövő az agráriumban

2017. augusztus 15. 12:53
 
Jól képzett szakemberek nélkül nincs biztos jövő és perspektíva az agráriumban - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Hajdúböszörményben a VI. Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupa sajtótájékoztatóján.

Hír: Az európai agrárium aggasztó helyzetéről beszélt az FM helyettes államtitkára

2017. augusztus 22. 08:24
 
Az európai vidék ügye egyre inkább közép-európai ügy a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint.

Hír: Jogszabályok érthetően

2017. augusztus 23. 08:14
 
A Magyar Közlöny 2017. augusztus 14. és augusztus 20. között megjelent számaiban található, az agrárgazdálkodást érintő jogszabályok

Hír: Felmentették az agrártárca helyettes államtitkárát

2017. augusztus 31. 09:13
 
Felmentette megbízatása alól Román Istvánt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) helyettes államtitkárát Orbán Viktor miniszterelnök. A távozó szakembert a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal vezető kormánymegbízottjává nevezték ki.

Hír: Sikerrel zárult az OMÉK - minden eddiginél több fiatal látogatott el a vásárra

2017. szeptember 27. 08:03
 
Az idei rendezvény 988 kiállítójával rekordot döntött, hiszen soha ennyien még nem jöttek el és nem mutatták meg a magyar föld legjavát, a Kárpát-medence kincseit – mondta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) záróünnepségén. A 2017-ben szakmai nappal kibővített OMÉK szeptember 24-én, vasárnap zárta kapuit.

Hír: A magas színvonalú növénytermesztés nemzetgazdasági érdek

2017. október 05. 08:17
 
A növénytermesztés egyik kulcseleme a növényfajta kísérleti tevékenység, mivel az agrárium és az erdőgazdálkodás számára a biológiai alapok jelentik a termesztés biztonságát – mondta a földművelésügyi miniszter a "125 éves a magyar növényfajta kísérlet" című szakmai tanácskozáson.

Hír: Törvénymódosításokkal javítanák az agrárium versenyképességét

2017. november 03. 09:56
 
Törvénymódosításokat kezdeményezett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, a javaslatok többek között az öntözést, a vadászatot és a jégkármérséklést is érintik.