Kapcsolódó tartalmak: agrárium

Hír: „Megvédjük a brüsszeli tervektől a magyar gazdákat és az agráriumot”

2019. május 21. 08:07
 
Csaknem 200 ezren írták alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) által indított petíciót, ezzel tiltakozásukat kifejezve az ellen, hogy Brüsszel az agrárforrásokból támogassa a bevándorlókat - ismertette Nagy István agrárminiszter hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Hír: Az iskolakertek a magyar agráriumot is gazdagítják

2019. június 11. 12:31
 
Az iskolakertek hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnövekvő generáció óvja, védje és becsülje környezetét - jelentette ki Nagy István Agrárminiszter a Szokolya Zöld Szíve Ökológiai Szemléletű Madárbarát Tan- és Élménykert átadásán, pénteken.
 

Hír: Új külpiaci távlatokat nyithat a magyar agrárdigitalizáció

2019. május 20. 08:11
 
Az Agrárminisztérium kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az agrárpálya vonzóvá tételével, új, digitális tudás, készségek, szemlélet elősegítésével támogassa a gazdálkodást választó vidéki fiatalokat. A pályaorientációtól a szakképzésen át a digitális megoldások terjesztését célzó stratégia ahhoz is hozzájárul, hogy szélesebbre tárja az új piacok kapuit az új generáció eszközeit használni képes gazdák előtt - hangsúlyozta beszédében Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Kína és Kelet-Közép-Európa 17 országa részvételével zajlott miniszteri csúcson a kínai Hangzhouban.

Hír: Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

2019. június 25. 08:22
 
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó- mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten.

Hír: Agrármunkahelyek szűnhetnek meg, az autóipar fellendülésben reménykedhet

2019. július 02. 08:21
 
Akár az uniós baromfiágazat végét is jelentheti, ha a Mercosur-egyezmény alapján megemelt kvótával dömpingben érkeznének rosszabb minőségű húsok az unió piacára. A környezetvédők Jair Bolsonaro miatt, az európai agrárszektor pedig az argentin marhahústól és a brazil cukornádtól való félelmében támadja az egyezséget.

Hír: A tavalyi mélypont után idén nyáron némileg enyhült a munkaerőhiány

2019. július 04. 07:48
 
Még mindig több tízezer dolgozó­ra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turiz­musban elkezdett csökkenni a munkaerőhiány.

Hír: A régió közös fellépése szükséges az uniós agrárköltségvetés szinten tartásához

2019. július 10. 08:48
 
A következő hét év uniós agrárköltségvetését nem szabad csökkenteni, minimum szinten kell tartani, akár az egyes országok hozzájárulásának emelésével is - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken Bábolnán, ahol első ízben rendezték meg a Közép-európai Agrárkamarák találkozóját, hat ország részvételével.
 

Hír: A hazai alapanyagra kell építeni

2019. július 10. 09:05
 
A támogatásokkal a következő uniós költségvetési ciklusban az élelmiszeripart céloznák meg

Hír: Egyre borúsabb a hangulat a magyar agráriumban: ezektől félnek a legjobban a gazdák

2019. augusztus 01. 07:41
 
Bár gyengült optimizmusuk, még mindig bizakodva tekintenek a jövőbe a magyar agrárvállalkozások – olvasható a GKI Gazdaságkutató Zrt. által, az OTP Agrár megbízásából készített felmérésben. A válaszadók rövidtávon leginkább a világpiaci helyzet, hosszútávon pedig az uniós agrárpolitika miatt fogalmaztak meg kétségeket.

Hír: Elfogadta a kormány a Digitális Agrár Stratégiát

2019. augusztus 07. 09:18
 
A kormány elfogadta a Digitális Agrár Stratégiát (DAS), amelynek célja a magyar agrárium digitalizációjának előmozdítása. Az erről szóló kormányhatározat augusztus elején jelent meg a Magyar Közlönyben.