Kapcsolódó tartalmak: agrárium

Hír: Tudás nélkül nincs sikeres agrárium

2018. június 11. 08:57
 
Tudás nélkül nem lehet sikeres a megújuló agrárium - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön, Gödöllőn.

Hír: Kelet-Európa agráriuma kevés pénzből is csodát csinál

2018. június 12. 08:45
 
Az Erostat a fenntartható mezőgazdaságot vizsgálta az egyes tagállamokban, melynek eredménye egy interaktív grafikon lett, amivel túl is lőttek a célon. Elárulja, hogy az unió keleti felén mennyivel kevesebb pénz jut az ágazat támogatására, mennyivel kevesebb terheléssel jár az itteni gazdálkodás, és mennyire felívelő pályára állt az agrárium ezekben az országokban.

Hír: Szélesedő kelet-közép-európai együttműködés az uniós agrárpénzek védelmében

2018. június 13. 07:43
 
A Visegrádi Négyek, valamint a balti országok is egyetértettek abban, hogy elfogadhatatlan a Közös Agrárpolitikára fordítható uniós források 2020 utáni időszakra javasolt csökkentése – mondta Nagy István agrárminiszter Bábolnán, a magyar V4-elnökség záró agrárminiszteri találkozóján.

Hír: Csak összefogással érhetők el sikerek a magyar agráriumban

2018. július 02. 07:58
 
A magyar agráriumban csak összefogással érhetők el sikerek, amihez a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) is jelentősen hozzájárul tevékenységével - mondta Nagy István agrárminiszter Budapesten.

Hír: Hatalmas lehetőség a kínai piac a magyar élelmiszerek számára

2018. július 03. 08:34
 
Pazar külsőségek közepette került sor a Kínai Agrárpromóció Konferencia megrendezésére a budapesti Gerbeaud Házban; kínai és magyar üzletemberek, érdeklődők előtt mutatkozott be Kína, azon belül is elsősorban Jünnan tartomány; az együttműködési lehetőségek irányába is történtek tapogatódzások - írja a Magyar Hírlap.

Hír: A mezőgazdaságban is elindulhat a digitalizáció

2018. július 23. 13:56
 
A magyar agrárvállalkozók kétharmada támogatások nélkül is fejlesztette gazdaságát, a modernizációra koncentrálhatnak a mezőgazdasági vállalkozók – derül ki a Budapest Bank Agrár Gazdasági Indexéből.

Hír: Élményközpont épül az agrártudományok megszerettetéséért

2018. július 24. 08:05
 
Az agrártudományok társadalmi ismertségét növelnék a 2018 őszén Martonvásáron megnyíló látogatóközponttal. Az Agroverzum névre hallgató komplexum 900 millió forintból épül meg. Az akadémia tudományos intézményi hátterével megtámogatott 1100 négyzetméteres látogatóközpont elsődleges célcsoportja az iskoláskorú gyerekek és a családok lesznek, feladata pedig a tudományos eredmények népszerűsítése, változatos kommunikációs eszközökkel.

Hír: Az agrárcégek vezetői nem örülnek az autógyárnak

2018. augusztus 16. 12:16
 
Egyes hajdúsági agrárcégek vezetői nem örülnek a megye leendő autógyárának, mivel hosszú távon tovább ronthatja az amúgy is kedvezőtlen helyzetüket. A hazai fejlesztéspolitikát pedig túlságosan pályázatfüggőnek érzik.

Hír: A V4-es agrárminiszterek gyengének vélik az EB javaslatát

2018. augusztus 16. 12:17
 
A Visegrádi országok elmúlt években folytatott munkájának köszönhetően az Európai Bizottság (EB) idén irányelv-tervezetet nyújtott be a tisztességtelen forgalmazói magatartások visszaszorítása érdekében. A V4-ek, valamint Bulgária, Horvátország, Szlovénia és Románia agrárminiszterei augusztus 15-én Nyitrán közös nyilatkozatban rögzítették a javaslattal kapcsolatos álláspontjaikat – közölte szerdán az Agrárminisztérium.

Hír: Az agrárszektorban is felgyorsult a digitális átalakulás

2018. augusztus 03. 07:22
 
Az agárszektorban lezajlott változások hazai és nemzetközi szinten is felgyorsították a digitális átalakulást. A szektorok között itt tapasztalható az egyik legnagyobb igény a hatékonyabb munkavégzésre, a legújabb technológiák használatára - mondta Horváth Krisztina, az SAP Hungary HR vezetője. Horváth Krisztina előadást tart a 2018. szeptemberi agroHR Konferencián.