Kapcsolódó tartalmak: ár

Hír: Nyolc százalékkal drágultak az élelmiszerek

2020. július 10. 07:48
 
Az előző év júniusához viszonyítva az élelmiszerek 7,8 százalékkal drágultak, ezen belül a párizsi, kolbász ára 20,5 százalékkal, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 18,1, a sertéshúsé 17,0, a cukoré 14,2, a szalámi, szárazkolbász és sonkáé 10,8 százalékkal lett magasabb

Hír: Lehidalsz! Ilyen árak várnak idén a Balaton partján: ne hagyd otthon a hűtőtáskát!

2020. augusztus 03. 09:06
 
Minden évben különféle (régi vagy friss) horroráras képek keringenek az interneten, melyek azt bizonyítják, mennyire drágák a partmenti büfék a Balatonon. A Pénzcentrum most elsőkézből tud beszámolni a valóságról: friss képeket lőttünk a keszthelyi strandon.

Hír: Újabb alapvető élelmiszerek ára szállhat el, jöhet a kenyérdrágulás

2020. szeptember 15. 08:35
 
Vetekednek a malmok a tavalyinál drágább és kevesebb étkezési búzáért, szeptemberben pedig várhatóan 3-5 százalékkal emelik átadási áraikat – mondta a Világgazdaságnak Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója. A sütőipari termékek - a kenyér, a zsemle is - drágább lesz.

Hír: Stabilan nőnek az agrárárak

2020. szeptember 21. 08:08
 
Tartósan elbúcsúzhatunk az olcsó gyümölcstől

Hír: Jöhet a kenyérdrágulás

2020. október 01. 09:07
 
A tavalyinál 10 százalékkal magasabb áron, tonnánként átlagosan 55 200 forintért kereskedtek az étkezési búzával Magyarországon szeptember harmadik hetében – közölte az áfa és szállítási költség nélküli termelői árat a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet a Világgazdasággal a csütörtöki számban megjelent cikk szerint. Korábban már malomipari szereplők figyelmeztettek, hogy kénytelenek megdrágítani a lisztet, ami akár a fogyasztókig is eljuthat.

Hír: Döbbenetes drágulás: aranyáron mérik a szezon slágergyümölcsét a magyar piacokon

2021. január 26. 09:01
 
Bár a kilóárak alaposan megszaladtak, egyelőre talán még nem kell attól tartani, hogy hamarosan luxuscikk lesz Magyarországon az alma. Már csak azért is, mert rengeteg jó tulajdonsággal bír. A HelloVidék ezeket gyűjtötte össze.

Hír: Saját pékség lisztdrágulás idején: így csinálja egy magyar családi gazdaság

2021. január 26. 09:03
 
A lehetőségekhez képest a lehető legnagyobb haszonnal művelték a kárpótlással visszakapott földeket. Raktárakat építettek nemcsak maguknak, hanem a környezetükben lévő új gazdáknak is. Malmot emeltek a búza helyben történő őrléséhez, és péküzemet építettek a liszt feldolgozásához. Most gluténmentes termékek nagyobb volumenű gyártásáról tárgyalnak. A Borbás farm több mint két és fél évtizedes története a változó körülményekhez történő igazodásról is szól.

Hír: Átlagon felül drágult februárban az élelmiszer

2021. március 09. 09:24
 
Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk ára jelentősebben, az élelmiszereké és a tartós fogyasztási cikkeké az átlagost kissé meghaladó mértékben emelkedett - közölte a Központi Statisztika Hivatal (KSH).

Hír: Kimondta a bíróság: uniós jogot sért a magyar törvény

2021. március 12. 07:35
 
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek értékesítési árai megállapítására vonatkozó feltételek korlátozásával Magyarország megsértette az uniós jogból eredő kötelezettségeit - közölte döntését az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága. 

Hír: Áprilisban ismét árat emelnek a malmok

2021. március 18. 12:52
 
A szakértők azzal kalkulálnak, hogy az idén csupán százezer tonna lesz az átmenő búzakészlet