Kapcsolódó tartalmak: ár

Hír: Nagyot zuhantak júliusban az élelmiszerárak globálisan

2018. augusztus 03. 07:24
 
Jelentősen kevesebbe kerültek júliusban az alapvető mezőgazdasági termékek, miután csökkent az összes termékcsoport – különösen a cukor és tejtermékek – ára – közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Hír: Magasabb fokozatba kapcsolt az élelmiszeripar

2018. augusztus 03. 07:25
 
Felpörgött tavalyi a hazai élelmiszeripar, a kapacitások kihasználtsága szinte minden ágazatban nőtt – írta a Magyar Idők csütörtökön. A legnagyobb bővülés a konzerv- és hűtőiparban volt, de a cukorkagyártásban, valamint a malomiparban érintett vállalkozások és pékségek is nagyobb arányban használták ki a rendelkezésre álló termelési lehetőségeket.

Hír: A gazdák képviselőivel egyeztetett Nagy István

2018. augusztus 22. 08:23
 
Az ipari alma irreálisan alacsony árának ügyéről egyeztetett Nagy István agrárminiszter a gazdák képviselőivel az Agrárminisztériumban.

Hír: Megindult a tejtermékek drágulása

2018. augusztus 24. 08:05
 
A tavalyinál több tejet adtak el – igaz, kicsit olcsóbban – idén júliusban a tejtermelők, és az előző havihoz képest nőtt az ár. Jelentősen drágult viszont a vaj és a tejföl.

Hír: Durvul a válság: beszakadhat az étkezési alma ára is

2018. augusztus 24. 08:07
 
„Beszakadni látszik” az étkezési alma ára is gazdaköri információk szerint, így kiteljesedhet az ipari almánál tapasztalt felvásárlási-piaci válság. A gazdák saját almafeldolgozót akarnak.

Hír: Nem lesz elég kenyér? - Óriásit buknak a pékek

2018. október 03. 08:49
 
Veszteséggel adják tovább a pékek a három legnagyobb mennyiségben forgalmazott kenyérféleséget és péksüteményt. A sütőipari érdekképviselet ellátási gondoktól tart a jövedelmezőségi problémák miatt.

Hír: Drasztikusan csökkent a szarvasgomba ára

2018. október 03. 09:18
 
Míg tavaly a nyári szarvasgomba felvásárlási ára évtizedek óta nem látott magasságokba szökött, és az 500 eurós kilónkénti ár sem volt ritka a szezon folyamán, idén a nagy olasz kínálat miatt a gombaár 140 eurónál nem ment feljebb, mondta megkeresésünkre Ulrich József, a Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesületének (SZOE) elnöke.

Hír: Drágul a liszt novemberben és januárban is

2018. október 26. 10:35
 
Az aratás után végrehajtott, 8-9 százalékos lisztáremelés után október végén, november elején újabb, 10 százalékot meghaladó áremelést jelentenek be a malomipari cégek

Hír: A tél közeledtével szinte az összes élelmiszer drágulni kezdett

2018. október 29. 09:52
 
Drága az alma, drága a krumpli, drága a liszt és a repce is nagy bajban van. A kukorica az egyetlen, amiből bővelkedünk, a közelgő télre való felkészülés azonban egyéb dolgokra is felhívja a figyelmet.

Hír: Az UHT-tejek áfa-csökkentése az import tejek kiszorulását hozhatja

2018. november 16. 07:35
 
Az UHT-tejek január elsejétől öt százalékra csökkenő áfájának köszönhetően az import tejnek lényegében ki kellene szorulnia a magyar piacról - hangsúlyozta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. Feldman Zsolt a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács VIII. Tejágazati konferenciáján rámutatott, hogy a friss tejnél a korábban bevezetett öt százalékos áfa áttörést hozott, nőtt ugyanis a hazai tej aránya a boltok polcain, és ugyanez várható a tartós tejeknél is.