Kapcsolódó tartalmak: béren kívüli juttatás

Hír: Borul a cafeteria: mutatjuk, milyen juttatást bukhatsz jövőre

2016. november 04. 08:17
 
Eltörlik az Erzsébet utalványt, és megszűnik a Szép-kártya? Hónapok óta megy a találgatás, mikét alakítja át a parlament a jelenlegi cafeteria-rendszert. Annyi biztos volt, hogy nem lehet elkerülni a változásokat az Európai Bíróság ítélete miatt. Az átalakítás lassan körvonalazódott, mára szinte teljes a kép. Összefoglaltuk, milyen béren kívüli juttatásokkal számolhatsz jövőre.

Hír: Mostohán bánt a kormány egyes béren kívüli juttatásokkal

2018. április 06. 07:38
 
„Kétségtelen, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb változása előtt állunk a juttatások területén, mely a munkáltatóknak, szolgáltatóknak is feladatot ad” - nyilatkozta portálunknak Fata László cafeteriaszakértő annak kapcsán, hogy az Országgyűlés kedden elfogadta a 2017-re vonatkozó cafeteria szabályokat. Ezekből kiderül, hogy a kormány egyes juttatásokkal mostohán bánt, mert magasabb adó mellett adható például a helyi bérlet, önkéntes pénztár, iskolakezdési támogatás, munkahelyi étkeztetés, étkezési utalvány. Ugyanakkor kedvező adó mellett lehet majd plusz pénzt adni a dolgozóknak. Továbbá a munkáltató teljesen adómentesen „szállhat be” a dolgozó óvodai vagy albérlet költségeibe.

Hír: A béren kívüli juttatásokra vonatkozó szabályok gátat szabnak a jövedelmek növelésének

2018. július 25. 08:59
 
A LIGA Szakszervezetek 2018. július 24-én közleményt adott ki a béren kívüli juttatások jelentős részének megszüntetéséről. Ebben leírják, ha az Országgyűlés által elfogadott szabályozás hatályba lép, mind a munkaerő megtartása, mind a munkaválallók jövedelemnövekedése veszélybe kerül. A LIGA Szakszervezetek sürgeti, hogy a kormány a juttasok legalább azon elemeit, amelyek foglalkoztatási, szociális vagy öngondoskodásra ösztönző célt szolgálnak, helyezze vissza a kedvezményes juttatások közé.

Hír: A bérköltség 18 ezer forinttal nőhet

2018. július 25. 09:05
 
A Liga Szakszervezetek szerint a béren kívüli juttatásokra vonatkozó szabályok gátat szabnak a jövedelmek növelésének - írja az MTI.

Hír: Fidesz: A cafeteria nem szűnik meg és az összege sem változik

2018. július 26. 08:25
 
A nagyobbik kormánypárt nem enged a lobbicsoportoknak

Hír: Kirúgja a melósok mankóit a kormány a cafeteria megnyírbálásával

2018. augusztus 03. 10:31
 
Lakáshitelt vett fel, az ország másik felébe költözött, hogy legyen munkája, diákhitele van, nyugdíjra gyűjt? Eztán csak magára számíthat.

Hír: Új megállapodást!

2018. szeptember 18. 09:15
 
2018. szeptember 17-én a szakszervezeti konföderációk közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben kezdményezték a béren kívüli juttatások rendszerét szűkítő szabályozás újratárgyalását. 
 

Hír: Cafeteria 2019: nem tud lesújtani a kormány - megjött a magyarázat

2018. október 10. 07:35
 
Jövőre megszűnik a legelterjedtebb cafeteriaelemek adókedvezménye, ám a munkáltatók széles köre mégis megtartja, sőt növeli a juttatások keretét - derült ki az Edenred háttérbeszélgetésen. Nehéz megfogni, hogy mégis miért nagy e bónuszok vonzereje a munkahelyeken: a legegyszerűbb magyarázat szerint a munkavállalók "szeretik" őket. Nem mindegy azonban, hogy milyen körülmények között kapják.

Hír: A kormány halálra ítélte, de még nem kell temetni a cafeteriát

2018. október 10. 07:37
 
A munkáltatók többsége az adókedvezmények jelentős szűkítése ellenére is azt tervezi: megtartja a béren kívüli juttatások jelenlegi rendszerét.

Hír: A béren kívüli juttatások dönthetik el a dolgozókért vívott harcot 2019-ben

2018. október 10. 08:52
 
Mi lesz veled magyar cafeteria? Így szól az egyik legizgalmasabb álláspiaci kérdés. Az adókedvezmény megszüntetése nem hozza el a világvégét. A juttatásokra szükség lesz, mert hosszabb távon extra motivációt jelentenek a munkavállalóknak. Nagy a felbolydulás, és az előző évekkel ellentétben most nem lehet általánosságban előre jelezni, hogy milyen megoldásokat választanak a cégek 2019-re. Csomó egyedi modell fog működni. Balázs Krisztiánnal és Fata Lászlóval beszélgettünk.
«12»