Kapcsolódó tartalmak: brexit

Hír: Nagy csapás a Brexit: szívják a fogukat a farmerek

2016. július 11. 14:40
 
Fura helyzet alakult ki az Egyesült Királyságban a Brexit szavazás eredményeként. A brit farmerek ugyan hagyományosan csepülték az Európai Unió bürokratikus agrárpolitikáját, de a kilépés a vaskos támogatások és a bőséges kelet-európai szezonális munkaerő forrás elvesztését is jelenti. Nem is beszélve az unió piacáról.

Hír: A Brexit nagy tanulsága: hamar kiürülnének az élelmiszerboltok

2016. augusztus 22. 08:14
 
A Brexit utáni mezőgazdasági politika bevezetése egy lehetőség arra, hogy Nagy Britannia fejlessze az önálló élelmiszer-ellátást – jelentette ki a Farmerszövetség, az NFU. A brit gazdák szerint ma túlságosan ki vannak szolgáltatva az importnak.

Hír: A külföldi EU-munkavállalók jogbiztonságát meg kell teremteni a Brexit után

2017. december 11. 09:14
 
A brit üzleti szektor vezető érdekképviseleti szervezetei szerint a Brexit-tárgyalások első szakaszát várhatóan lezáró előzetes megállapodás elérése után most a külföldi EU-tagországokból érkezett munkavállalók jogbiztonságának végleges garantálására kell helyezni a hangsúlyt - írja az MTI.

Hír: De mi lesz a munkavállalókkal?

2018. június 06. 07:59
 
Michel Barnier, az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének főtárgyalója, 2018. június 4-én, Budapesten találkozott a szociális partnerekkel és a kamarák képviselőivel.

Hír: Betett a Brexit a brit munkaerőpiacnak

2019. április 23. 09:04
 
Elmaradtak az uniós dolgozók

Hír: A magyar agrárgazdaság is megsínylené a hard Brexitet

2019. szeptember 27. 09:42
 
Pontosan még nem látható, hogy kilép-e és ha igen, mikor és hogyan lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Az esetleges megegyezés nélküli Brexit hatásai várhatóan több uniós tagország agrárágazatában is feszültséget okoznának – állapították meg legutóbbi véleménycikkükben az OTP Agrár szakértői.

Hír: Kevesebb bor és brexit-aggodalmak Európában

2020. január 07. 09:13
 
Nem tudták túlszárnyalni a tavalyelőtti szezon rekordtermését 2019-ben a legnagyobb európai bortermelő országok, de a borok jó minőségűnek mutatkoznak. A borpiac és a termelők számára az előző évben a brexit körüli bizonytalanságok, és az Egyesült Államok által bizonyos európai borokra kivetett pótvámok jelentettek kihívást. Nagyobb áremelkedés a szerényebb termés ellenére sem várható a piacon.

Hír: KAP: egyszerűbb biztos nem lesz

2020. február 28. 09:27
 
Elfogadhatatlan, hogy a brit kilépés által indokoltnál nagyobb összeget vonjanak el az agrár­támogatásokra szánt összegből az Európai Unió következő hétéves, 2021–2027 közötti költség­vetésében. Több tagállammal együtt hazánk is ezt az álláspontot képviseli Brüsszelben.

Hír: Aggódnak a szakértők: káoszt okozhat a brit és az uniós tejágazatban a Brexit

2020. november 11. 10:51
 
Az angol tejtermékek piaca mostanáig különösebb problémák nélkül vészelte át a koronavírust. A jelek szerint a jövőben sem a világjárvány fog itt nagy változásokat okozni, sokkal inkább Nagy-Britannia jövőbeli kereskedelmi kapcsolata az Európai Unióval.

Hír: Rabokkal pótolnák a kieső munkaerőt a brit élelmiszeriparban

2021. augusztus 24. 09:02
 
Az elképzelések szerint a fogvatartottak napi eltávozást kaphatnának fizetett munkavégzés céljából. 
«12»