Kapcsolódó tartalmak: fejlődés

Hír: Látniuk kell a gazdáknak, hogy hol tart a világ és mennyit spórolhatnak

2018. március 06. 07:52
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK) kulcsszerepe van abban, hogy a precíziós gazdálkodással kapcsolatban meglévő, létrejövő tudást összegyűjtse, szintetizálja – és azt megossza az érintettekkel. Interjú Győrffy Balázs NAK-elnökkel.

Hír: Az agrárium átalakulása egyszerre kihívás és lehetőség

2018. október 03. 07:30
 
Egyszerre jelent kihívást és lehetőségeket a magyar gazdáknak az agrárium elmúlt évtizedekben tapasztalt gyors átalakulása - mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Kaposváron pénteken.

Hír: Győrffy Balázs: az agrárgazdaság csak úgy marad működőképes, ha megújul

2018. december 12. 09:35
 
2000 milliárdos támogatási forrást kell biztosítani 2020 után az agrár- és élelmiszer-gazdaság modernizálásához.

Hír: Mi kell a mezőgazdaság további fejlődéséhez? Stabil támogatás és a versenyképesség erősítése

2019. november 08. 09:42
 
Kulcsfontosságú, hogy ne csökkenjenek a magyar gazdáknak adható támogatások 2020 után – mondta Nagy István az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága előtti meghallgatásán. A tárcavezető szerint a versenyképességben még vannak tartalékok. A gazdák is érzik, hogy fejleszteni kell, ezt jelzi a nagymértékű, stabil hitelállomány és az igény a pályázati forrásokra, illetve kamattámogatási konstrukciókra.

Hír: Baljós számok – még mindig nő a szakadék a legszegényebb és a leggazdagabb magyarok közt

2020. január 14. 08:43
 
Komoly jövedelmi egyenlőtlenséget mutat az Eurostat által közzétett statisztika, a számok alapján az látszik, hogy Magyarországon tovább nőtt a szakadék az elmúlt években a leggazdagabbak és a legszegényebbek között.

Hír: Megmaradhat a következő években is az agrár- és élelmiszeripari ágazat lendülete

2020. január 29. 10:28
 
2020. január 20. – A külkereskedelmi többlet közel kétharmada az agártermékeknek köszönhető, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlődő pályára állt – mondta a NAKlapnak adott interjújában Nagy István agrárminiszter.

Hír: Döbbenetes: húsz év alatt akkorát fejlődött az agrárium, mint az előző száz évben

2020. február 04. 08:36
 
Forradalmi változások zajlanak a világ mezőgazdaságban, és az ezredforduló óta eltelt két évtizedben nagyobb fejlődés ment végbe, mint a megelőző száz évben - hangsúlyozza agrarszektor.hu-nak adott interjújában Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója. A magyar agráriumnak is át kell vennie a technikai-technológiai innovációkat, hogy helyben járás helyett látványos teljesítmény-növekedést lehessen elérni. A NAIK legfontosabb feladata, hogy a szakpolitikával együtt meghatározza azokat a feladatokat, amelyeket a versenyképesség javítása érdekében végre kell hajtani

Hír: Drasztikus lépések kellenek a magyar mezőgazdaságban: az alkalmazkodás lehet a kulcsszó

2021. június 10. 12:24
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével együttműködésben – 2021. június 9-10-én megrendezi a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást. A rendezvény helyszíne a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldi terület. Az esemény mai nyitó napján felszólalt Áder János köztársasági elnök is.

Hír: Javul a helyzet: helyreállt a magyarországi turizmus?

2021. augusztus 09. 09:02
 
A nehezén már túl van a belföldi turizmus.