Kapcsolódó tartalmak: gyümölcs

Hír: A gyümölcs aminek számtalan neve van

2016. június 22. 08:43
 
Általában zöld, néha piros, éretlenül savanyú, éretten viszont már édes. Ez a tézis ugyan sok gyümölcsre igaz, de ebben az írásban most a köszmétéről emlékezünk meg röviden. A megemlékezés szó nem véletlen, hazánkban korábban jóval jelentősebb területen termesztették a köszmétét mint napjainkban. Elsősorban a hűtőipar vásárolja fel a terméseket, ami főként a brit és az észak-európai piacra kerül.

Hír: Több mint 2 tonna terméket semmisített meg a NÉBIH a budapesti nagybanin

2016. július 13. 08:02
 
A budapesti nagybani zöldség-gyümölcs piacon tartott ellenőrzést 2016. június 29-én éjjel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A szakemberek 6 zöldség-gyümölcs importőrt, illetve forgalmazó céget ellenőriztek. Az akció során összesen több mint 2 100 kg – romlott, illetve ismeretlen eredetű – terméket kellett megsemmisíteni.

Hír: A magyar zöldség-gyümölcs szektor erősítésére törekszünkA magyar zöldség-gyümölcs szektor erősítése a célunk a 2011-ben elindított Nemzeti Dinnye Programmal – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar dinnye

2016. július 20. 07:51
 
A magyar zöldség-gyümölcs szektor erősítése a célunk a 2011-ben elindított Nemzeti Dinnye Programmal – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar dinnye promóciós program sajtótájékoztatóján.

Hír: A magyar zöldség-gyümölcs szektor erősítése

2016. július 26. 08:45
 
A magyar zöldség-gyümölcs szektor erősítése a célunk a 2011-ben elindított Nemzeti Dinnye Programmal – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar dinnye promóciós program sajtótájékoztatóján.

Hír: 300 millió forint kiegészítő nemzeti támogatás a zöldség-gyümölcs termelői szervezeteknek

2016. július 28. 08:05
 
Háromszázmillió forint értékben kiegészítő nemzeti támogatást vehetnek igénybe a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek Közép-Magyarország, Alföld és Észak, valamint a Dunántúl régióban a működési alapjuk kiegészítésére.

Hír: Mintegy öt-tíz százalékos kárt okozott a kertészetekben az időjárás

2016. augusztus 09. 07:47
 
Veszprém megye történelmi borvidékein a jég okozott terméskiesést Az év időjárása változatos képet mutat, ezzel nagymértékben befolyásolja a kertészeti termelés sikerét - összegezte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke.
 

Hír: Ételszobrászat mesterfokon – Egyre népszerűbb a gyümölcsfaragás

2016. augusztus 17. 08:05
 
Kettős funkciójuk van az alkotásoknak: gyönyörű látványt nyújtanak és ehetőek.

Hír: Föld se kell hozzá: bárki friss zöldséget termelhet a konyhában

2016. október 10. 08:33
 
Csupán egy akvárium helyét foglalja el az úgynevezett nanofarm, amely zárt rendszerű inkubátorként friss zöldségeket nevel a konyhában. Egy amerikai startup vállalkozás azt reméli, hogy az egymásra is rakható termesztő dobozok révén kevesebb élelmiszer kerül a szemétbe.

Hír: Egy ágazat, ahol 100 ezer új munkahely jöhet létre

2016. október 25. 08:35
 
Elkészült a Magyar Zöldség-gyümölcs Ágazati Stratégia, melynek célja, hogy a mostani éves 2,5 millió tonna helyett 1 millió tonnával többet termeljen az ágazat - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára hétfőn.

Hír: A prémiumtermékek kulcsfontosságú szerepet játszhatnak az ágazat sikerességében

2016. október 25. 08:38
 
Az egy főre jutó zöldség- és gyümölcsfogyasztás az utóbbi évtizedekben csökkenő tendenciát mutat, ugyanakkor a magyar gasztronómia a nemzetközi hatások erősödésével átalakulóban van – hívta fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy szakmai rendezvényen, Budaörsön.