Kapcsolódó tartalmak: kár

Hír: Kombájntűz és iszonyú pusztítás – Ön is tehet azért, hogy ne így történjen!

2017. június 26. 08:57
 
Most a vágóasztalnál pattant ki a szikra... – A helyszínen dolgozó önkéntes tűzoltó mondja el, mit tehetünk azért, hogy megelőzzük a károkat.

Hír: Milliárdos kárt okoz a szélsőséges időjárás a mezőgazdaságban

2017. június 29. 07:37
 
Naponta érik jelentős károk a gazdákat, korábban a fagy, most a jég, néhol a felhőszakadás, máshol éppen az aszály teszi próbára a mezőgazdasági termelőket. Eddig összesen közel százezer hektárra érkezett kárbejelentés országosan – mondta a földművelésügyi miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című, és az M1 Ma reggel című műsorában.

Hír: Nagy kárt okozhat az európai mezőgazdaságnak a dél-amerikai import

2018. február 09. 08:39
 
Több mint hétmilliárd eurós kárt okozhat az Európai Unió mezőgazdaságának a Mercosur-csoporttal kötendő szabadkereskedelmi egyezmény. A megállapodást több tagállam, köztük hazánk is ellenzi – írja a Magyar Idők csütörtöki számában. 

Hír: Évről évre nő a mezőgazdasági károk értéke: hogyan előzhetjük meg a bajt?

2018. április 10. 07:56
 
A változékony, sokszor szélsőséges időjárás miatt egyre több mezőgazdasági kárral kell szembenézniük a gazdáknak. A Generali Biztosítónál 2017-ben jelentett vagyoni károk 315 millió forintra rúgnak, míg a növénykárok után több mint 2,7 milliárd forintot térített a biztosító.

Hír: Az egekbe mehetnek az élelmiszerárak a szárazság miatt

2019. április 23. 08:50
 
A tavalyi termésnél legalább egymillió tonnával kisebb lesz az idén az őszi kalászosok hozama, de nem elképzelhetetlen a kétmillió tonnás kiesés sem – mondta Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke.

Hír: Megismétlődhet a történelmi méretű aszálykatasztrófa

2019. április 26. 08:10
 
A tavalyinál is súlyosabb aszály lehet az idén Németországban a szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) új figyelmeztetése szerint - jelentette szerdán a német sajtó. Ha tartóssá válik az utóbbi hetek csapadékszegény időjárása, megismétlődhet 2018 történelmi méretű aszálykatasztrófája, vagy akár még súlyosabb helyzet is kialakulhat - emelte ki Udo Bosch, a DWD agrármeteorológiai részlegének vezetője.

Hír: Elképesztő veszteségeket hozhat, hogy fogynak a méhek

2019. december 04. 08:56
 
Milliárdos károkat okozhat a mezőgazdaságnak a méhek számának csökkenése a növények beporzásának elmaradása miatt - mondta Haász Ferenc, a Békés megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület elnöke.

Hír: Erdei jogsértések megelőzése

2021. április 14. 07:54
 
VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. erdészeti és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti szakszemélyzete 2021. április 10-én ellenőrzést tartott Hajmáskér és Várpalota lőtéri erdőterületein.
«12»