Kapcsolódó tartalmak: munka

Hír: Lejárt a többkörös állásinterjúk ideje

2021. augusztus 09. 09:00
 
A harmadik forduló után a jelölt már elveszítheti a lelkesedését

Hír: Elunják a jelentkezők a többkörös állásinterjúkat

2021. augusztus 12. 12:06
 
Kifejezetten kontraproduktív lehet a többkörös állásinterjú, amit a HR-esek is észleltek, ezért a folyamat elindult az egyszerűsödés irányába. A legjobb aspiránsok elunhatják a kiválasztási procedúrát, így a cégek pont azoktól a tapasztalt és tehetséges munkavállalóktól eshetnek el, akikre a leginkább szükségük lenne.

Hír: Mi történne a gazdaságunkkal, ha eltörölnék a személyi jövedelemadót?

2021. augusztus 12. 12:15
 
Régi ígéret az egy számjegyű szja is, mégis csak a két számjegyű csökkentéséig jutottak

Hír: Munka szabi alatt? - egy virtuális megkövezés margójára

2021. augusztus 16. 10:00
 
Finoman fogalmazok, amikor azt írom, hogy Rátkai Balázs HR vezető kapott hideget-meleget a HR-esektől portálunknak adott interjúja után. Valójában szétszedték, virtuálisan megkövezték őt. Szerintem igazságtalanul. Pedig ő csak őszintén és életszerűen beszélt nyári pihenéséről. Hogy nem engedi el teljesen a munkát.

Hír: Egyre több fiatal hagyja ott a mezőgazdasági munkát

2021. augusztus 26. 08:27
 
Felmérések szerint globális szinten azok a fiatal gazdák, akik nem rendelkeznek családi háttérrel a mezőgazdaságban gyakrabban és szívesebben használják a csúcstechnológiás módszereket és szoftvereket. Bár a gazdaság elindításának pénzügyi akadályai komoly kihívást jelenthetnek, és egyeseket teljesen eltántorítanak ettől a szakmától, mások elkötelezettek a működés mellett. ⁠⁠

Hír: Költözés egy új munka miatt: mennyire lettek mobilisak a magyarok?

2021. augusztus 30. 08:59
 
A Trenkwalder kutatása

Hír: Dolgoznál nyaralva? - a workation jelenségről

2021. augusztus 30. 09:01
 
Nyugat-Európában divatja van workation-nek, ami a work és a vacation szavak összeolvadásából jött létre. Magyarra nyaralva dolgozásként vagy munkációként lehetne fordítani. Mi is ez pontosan? Milyen előnyei és hátrányai vannak? Miért nem válthatja ki a hagyományos nyári pihenést?

Hír: Milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak baleset esetén?

2021. szeptember 07. 08:39
 
Öregségi nyugdíjasként (65 év felett) szeretnék 2022-ben munkát végezni a jelenlegi foglalkoztatómnál, folyamatos munkaszerződésemmel. A munkám elég sok utazással, tevékenységgel jár, baleset is előfordulhat. A munkáltatót milyen kötelezettség terheli? 15 nap betegállománnyal igazolt nem fizetett távolléttel letudja kötelességét? A felépülésig csak nyugdíjra számíthatok?

Hír: Koronavírus: az oltott kontaktoknak nem kell karanténba vonulni

2021. szeptember 21. 08:51
 
Aki fertőzöttel érintkezett, de be van oltva, bemehet dolgozni

Hír: Lebuktak a magyar cégek: ezért titkolják, mennyi a dolgozók fizetése

2021. szeptember 27. 09:31
 
Ma még a Magyarországon állást hirdető cégek, vállalatok elenyésző része toboroz transzparens módon, azaz az elérhető fizetésekkel együtt, holott nagyon úgy fest, az a jövő. De mit nyer egy cég, és mit veszít, ha közli az elérhető béreket, és vajon a munkavállalónak könnyebb vagy nehezebb a helyzete egy olyan munkahelyen, ahol már ez a bevett gyakorlat?