Kapcsolódó tartalmak: munka

Hír: Ismeretterjesztő kampánnyal készül a munka ünnepére a LIGA Szakszervezetek

2020. április 30. 08:06
 
„A világjárvány rávilágított arra, hogy máig sérülékenyek a dolgozók jogai, minden nap dolgoznunk kell azon, hogy a kivívott eredményeket megtartsuk” – mondta Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke május elseje alkalmából. Hozzátette: mivel idén nem tudjuk a megszokott módon ünnepelni a munkavállalók szolidaritási napját, ezért majális helyett digitális cselekvésre buzdítjuk a dolgozókat.

Hír: Enyhítések, adókönnyítések, gazdasági újraélesztés - Mit hoz a május?

2020. május 04. 07:44
 
Bár a koronavírus-járvány nem ért véget, egyre több ország döntött úgy, hogy fokozatosan újraindítja gazdaságát. Magyarországon is könnyítenek a korlátozásokon, miközben a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. Összefoglaltuk, milyen változásokra számíthatunk májustól.

Hír: 3+1 tipp a munkahelyek újraindításához

2020. május 11. 07:50
 
A járvány sok helyen alaposan megváltoztatta a munkakörnyezetet, a vírusveszély miatt pedig az eddig megszokott és bevált szervezési módszerek, munkavédelmi eljárások átgondolásra, felülvizsgálatra szorulnak. Íme, a legfontosabb támpontok a munkahelyek újraindításához!

Hír: A munkanélkülivé vált fiatalok egy életen át hordozhatják a koronavírus okozta traumát

2020. augusztus 13. 08:16
 
A koronavírus helyzet miatt munkanélkülivé vált fiatalok egy életen át hordozhatják ezt a traumát, ha csak nem kapnak azonnali támogatást a kormányoktól -az ENSZ munkaügyi szervezete (ILO) megállapítása szerint.

Hír: 24 órára leállhat a termelés a Conitental makói gyárában

2021. február 24. 07:37
 
A gumigyárak nem hátrálnak. 24 órás sztrájk lesz holnap, február 24-én, szerdán délután 2 órától, másnap délután 2 óráig a Continental makói gumigyárában – közölte a Makói Gumiipari Szakszervezet és a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség.

Hír: Lehet-e szóban munkaszerződést kötni?

2021. február 24. 07:38
 
A munkaszerződés alakiságával kapcsolatban egyértelműnek tűnik az írásbeli forma követelménye, mondván, vannak kötelező tartalmi elemek, amelyekben a feleknek mindenképpen meg kell állapodnia, így észszerű mindezt leírni is, ezzel megkönnyítve a későbbiekben a bizonyíthatóságot. Kérdés azonban, hogy mi történik, ha a felek nem foglalták írásba a munkaszerződést: érvényes, vagy az írásbeliség hiány miatt érvénytelenné válik? Az ado.hu cikke

Hír: Társadalmi kiegyezés: munka és tőke

2021. március 26. 07:32
 
Az Új Egyenlőség és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest ebben az évben is folytatja a már hagyományos közbeszélgetés-sorozatát. Az ötrészes sorozat címe: „A társadalmi kiegyezés lehetősége Magyarországon”, célja, hogy feltérképezze a megbékélés és harmónia lehetőségét egymással jelenleg éles ellentétben álló csoportok és jelenségek között.

Hír: Elfogadták a dolgozók a Fidesz alkuját

2021. május 03. 09:07
 
Körkép a munka világáról

Hír: Kordás László köszönetét fejezte ki a 2018-as tüntetőknek

2021. május 03. 09:08
 
A rabszolgatörvény kapcsán további pihenőidőről szóló beadvány vár az Alkotmánybíróság elbírálására

Hír: Megvehető-e az egészség?

2021. május 25. 09:53
 
Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet közös kutatásából kiderül, hogy 2000 és 2016 között mintegy harmadával nőtt az agyvérzésben vagy szívrendellenességben elhunytak száma a világon. Az ok a túlmunka – de mit gondol minderről a munkavédelmi szakember?