Kapcsolódó tartalmak: NAK

Hír: A gazdák öntözésfejlesztési igényeit méri fel az agrárkamara

2017. november 21. 08:31
 
A Belügyminisztérium öntözési lehetőséget tud teremteni számos településen – mondta a Világgazdaságnak Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint az integráció a fennmaradás kulcsa.

Hír: Földilleték, idénymunka: változtak a szabályok

2017. november 30. 09:05
 
November 24-én életbe léptek azok a törvénymódosítások, amelyek a mezőgazdasági idénymunkára és a termőfölddel kapcsolatos illetékmentességre vonatkoznak. A jogszabályváltozások a munkaerőhiány csökkentését és az illetékmentességi előírások könnyítését célozzák.

Hír: Még mindig kevesen akarnak agrárszakmát tanulni

2017. december 12. 08:39
 
Partnerségi megállapodást kötött egymással a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az agrárszakképzés fejlesztése érdekében. A cél, hogy minél többen akarjanak továbbtanulni az agrárképzésben.

Hír: KAP-forrás: a bizottság mérsékelne, Magyarország megőrizne

2018. január 12. 08:59
 
Az Európai Bizottság költségvetési biztosa szerint elképzelhető, hogy a következő uniós büdzsében kevesebb pénz juthat a közös agrárpolitikára. Ezzel szemben a kormány bízik abban, hogy a Magyarországnak jutó KAP-források nem csökkenek azután, hogy kész magasabb összeget befizetni a közös kasszába.
 

Hír: Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki szakra lehet jelentkezni

2018. január 15. 10:01
 
Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki szak indul a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon Karán.

Hír: Átadták az agrárgazdasági kamara karcagi szolgáltatóközpontját

2018. február 05. 08:10
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Karcagon nyitotta meg hatodik NAK Szolgáltató Központját, a falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt többek között tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is nyújtanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával. A kamara további szolgáltatóközpontokat nyit.

Hír: A mezőgazdaság sikere az alkalmazkodáson múlik

2018. február 07. 07:50
 
A magyar mezőgazdaság sikere azon múlik, hogy tud-e élni a digitalizációval, milyen gyorsan alkalmazza a legkorszerűbb számítástechnikai eljárásokat és a precíziós gazdálkodást - szögezte le a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden Budaörsön egy szakmai tanácskozáson.

Hír: Lett-magyar egyetértés az EU-s agrártámogatásokról

2018. február 09. 08:44
 
A Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni forrásfelhasználásának lehetőségeiről és a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztetett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lett kollégájával, Jänis Düklavsszal, Rigában.

Hír: Mutsy Árpád kapta az Év Agrárembere-díjat

2018. február 12. 08:40
 
Mutsy Árpádot, a Bio-Fungi Kft. vezetőjét választotta 2017-ben az Év Agráremberének a 70 fős szakmai zsűri Siófokon - közölte az Agrotrend a díjátadót követően vasárnap.

Hír: A nemzeti szuverenitás tartópillére az agrárium

2018. február 13. 11:40
 
A magyar nemzeti szuverenitás tartópillére az agrárium, az ágazat szempontjából azonban döntő jelentősége van az élelmiszer-kereskedelemnek - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Hódmezővásárhelyen. Lázár János a Kihívások a mezőgazdaságban című konferencián rámutatott: a kérdés az, hogy ki termeli meg az élelmiszert, és az miként jut el a vevőkhöz.