Kapcsolódó tartalmak: NAK

Hír: Stratégiai keretmegállapodást kötött az agrártárca, a NAK és a Magosz

2018. április 03. 06:50
 
Az agrárium további fejlődése és a közös agrárpolitika (KAP) forrásainak jövőbeni biztosítására stratégiai keretmegállapodást kötött csütörtökön a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz).

Hír: Átalakul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

2018. május 16. 13:50
 
Vízgazdálkodási alosztállyal valamint Környezeti és fenntarthatósági alosztállyal bővült idén tavasszal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezete. A két alosztály céljai közt szerepel egyebek közt a vízjogi engedélyezési folyamatok egyszerűsítése, szántóföldi vízkezelési technológiák kidolgozása, az öntözésfejlesztés, továbbá foglalkozik az ökológiai gazdálkodással, a növényvédő szerek használatával is. Mindemellett az új vidékfejlesztési pályázatok kialakításában, a pályázók szakmai megfelelőségének segítésében is aktív szakmai szerepet vállal.

Hír: Segítő szándékú kamarai gondolatok

2018. május 25. 06:40
 
A NAK összeállította a az „Erősödő agrár- és élelmiszer-gazdaság, jólétében gyarapodó vidék” című kormányzati stratégiai tervezést segítő csomagját, amelyet Győrffy Balázs kamarai elnök ismertetett május 24-én.

Hír: A lekvártól az aszalttermékekig mindenről mindent megtudtak

2018. május 29. 07:36
 
2018. május 25 és 26 között tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt! – Zöldség-gyümölcs feldolgozás” című elméleti és gyakorlati szakmai napok programsorozatát.

Hír: A friss magyar meggy 80 százaléka exportra megy

2018. június 05. 09:17
 
Az utóbbi években itthon is egyre népszerűbb a frisspiaci meggy – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből. Legtöbb az Érdi és a Debreceni bőtermő, az Újfehértói fürtös valamint a Kántorjánosi fajtákból terem.

Hír: Szeptember végéig számíthatunk munkavédelmi ellenőrzésekre a mezőgazdaságban

2018. június 12. 09:24
 
Megkezdődött és szeptember végéig tart a mezőgazdasági tevékenységek országos munkavédelmi célvizsgálata. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint a munkáltatók és a munkavállalók odafigyeléssel csökkenthetik a balesetek kockázatát.

Hír: Az agrárkutatás megújítását várják a „gödöllői programtól“

2018. június 13. 07:45
 
A múlt héten meghirdetett gödöllői program segíti az agrárkutatás megújítását, az az agrár-felsőoktatás modernizációját és az ehhez kapcsolódó szaktanácsadó rendszer kiépítését – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Hír: Változó földügyi jogszabályok

2018. június 15. 15:50
 
Elsősorban az eljárási szabályokat érintik a 2018. június 11-én kihirdetett földügyi rendeletmódosítások.

Hír: Nem bolygatja fel az élelmiszerpiacot az új költségvetési törvényjavaslat

2018. június 15. 15:53
 
Nem bolygatja fel az élelmiszerpiacot az új költségvetési törvényjavaslat

Hír: A NAK a fordított áfa alkalmazásának meghosszabbítását javasolja

2018. június 18. 10:51
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tapasztalatai szerint a gabonákra és egyes olajnövényekre alkalmazott, 2018. december 31-én lejáró fordított áfafizetési rendszer egyértelműen beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ezért az alkalmazás meghosszabbítását szorgalmazza.