Kapcsolódó tartalmak: nemzeti park

Hír: Elindult a Nemzeti Parkok Hete 2016 programsorozat

2016. május 25. 08:19
 
A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 programsorozat nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecen és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ad otthont.
 

Hír: Megjelent az Őrségi Nemzeti Park monográfiája

2016. június 15. 09:38
 
Az Őrségi Nemzeti Park tájvédelemben és az őshonos fajták fenntartásában betöltött szerepét méltatta V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a nemzeti parkról szóló kétkötetes monográfia bemutatásakor.

Hír: 25 éves a Fertő-Hansági Nemzeti Park: további fejlesztések várhatók

2016. október 10. 08:29
 
Az 1991-ben alapított Fertő-Hanság Nemzeti Park idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Az induláskor még csak Fertő tavi, majd ’94-től Fertő-Hanság Nemzeti Park lett hazánk ötödik nemzeti parkja.
 

Hír: Világörökségünk, a Hortobágy

2016. október 20. 08:16
 
Kilenclyukú híd, madármentés, Dömötör-napi nyájbehajtás és Csillagoségbolt-park az Észak-Alföldön

Hír: Hét év alatt 16 milliárdot fordított a kormány erdészetek és nemzeti parkok turisztikai fejlesztésére

2017. október 09. 08:27
 
A kormány 2010 óta mintegy 16 milliárd forintot fordított az erdészetek és nemzeti parkok turisztikai fejlesztésére - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hír: Eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje

2020. június 11. 07:39
 
Magyarország szinte teljes egészét lefedik a vendég-, kulcsos- és turistaházak nyújtotta szolgáltatások, így nem szükséges külföldre utazniuk vagy az ország forgalmas turistacélpontjait felkeresniük a kikapcsolódásra vágyóknak - jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken a Baranya megyei Szaporcán.

Hír: Ismét teljes kínálattal várják a pihenni és feltöltődni vágyókat a nemzeti parkok

2020. június 19. 08:03
 
Újra várják a látogatókat a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai létesítményei, színes programjai az ország teljes területén. Ismét fogadnak vendégeket a szabadtéri kiállítóhelyek, bemutatóterek, állatparkok, állattartó telepek bemutatóterei és vendéglátóhelyeik, kinyitnak a látogatóközpontok, a barlangok és folytatódnak a szakvezetéses túrák.

Hír: Barlangolások, izgalmas geotúrák várják a látogatókat a nemzeti parkokban

2020. július 20. 07:43
 
Magyarország gazdag földtani örökségével, geológiai csodáival is megismerkedhetnek azok, akik felkeresik hazánk nemzeti parkjait. A barlangi bemutatóhelyek nyáron is várják a látogatókat, emellett izgalmas geotúrák, ősmaradvány-lelőhelyek is szerepelnek az igazgatóságok kínálatában. Nemzeti parkjainkban biztonságosan pihenhetnek, kirándulhatnak és fedezhetik fel Magyarország páratlan élő és élettelen természeti értékeit.

Hír: Kiemelt szerepet töltenek be a nemzeti parkok a környezeti nevelésben

2020. július 31. 07:25
 
Évente 200 ezer gyermek vesz részt a nemzeti parkok látogatóközpontjaiban, ökoturisztikai létesítményeiben zajló környezeti nevelési programokon – jelentette ki az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Holnapocska Tábor betekintőjén, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban.

Hír: Kampány indult a nemzeti parkok népszerűsítésére

2020. augusztus 19. 08:08
 
Magyarország nemzeti parkjainak népszerűsítése érdekében kampányt indított az Agrárminisztérium (AM) megbízásából az Agrármarketing Centrum (AMC) a nemzeti parki igazgatóságok szakmai koordinálása mellett.
 
«12»