Kapcsolódó tartalmak: tej

Hír: Megnyílik a kvótapiac a tejtermelők számára

2016. november 21. 11:31
 
Hamarosan már a tejtermelők is hozzáférhetnek majd a szén-dioxid piachoz, köszönhetően egy új módszernek, mellyel a gazdák és a szakértők megbízható adatokhoz juthatnak káros üvegházhatású gázkibocsátásukról. Ezzel az állattartás szektor számára új finanszírozási lehetőségek nyílnak.

Hír: A biotermelés csillapíthatja a tejválságot

2016. november 23. 08:16
 
Egyre több tejtermelő áll át biogazdálkodásra Németországban, egyrészt az alacsony felvásárlási árak, másrészt a kereslet növekedése miatt.

Hír: Nagyot nő a tej ára - már a szlovákoknál is baj van

2016. november 29. 14:45
 
Fordulat várható a tej piacán egész Európában: míg a nyáron hatalmas volt a kínálat és alacsony az ár, mára ez az ellenkezőjére váltott. Az olcsó tejéért sokat ostorozott szlovák tejipar is bedobta a törülközőt.

Hír: Európai Bizottság: az uniós tejágazati csomag javítja a tejtermelők helyzetét az ellátási láncban

2016. december 02. 09:18
 
Uniós szintű intézkedésekkel javítani lehet a tejtermelők helyzetét az ellátási láncon belül - jelentette ki Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztos Brüsszelben, az uniós tejágazati csomag második jelentését ismertetve.

Hír: Nem lesz elég a béremelés, ha így drágul az élelmiszer

2016. december 02. 10:01
 
Lehet, hogy a nagyobb fizetéssel és nyugdíjjal jövőre bemegyünk a boltba, és azt látjuk, hogy nem vehetünk több kenyeret, húst és tejet, mint idén.

Hír: Az uniós tejágazati csomag javítja a tejtermelők helyzetét az ellátási láncban

2016. december 12. 08:47
 
Az Európai Bizottság újabb jelentést tett közzé az ún. tejágazati csomag rendelkezéseinek alkalmazásáról. A 2012-ben bevezetett intézkedéscsomag az európai tejtermelők helyzetét hivatott javítani az ellátási láncon belül.

Hír: Hatvanmilliárd forintnyi beruházásra volna szükség a tejiparban

2017. január 05. 07:53
 
Továbbra is önköltségi ár alatt adják el a magyar tejtermelők a nyers tejet, gyakran külföldre – írta a Magyar Hírlap. Az agrártárca előrejelzése szerint hosszú távon jelentősen emelkedhet a tejtermelés.

Hír: A magyar mezőgazdaság kibocsátása 55 százalékkal bővült 2010 és 2016 között

2017. január 27. 08:07
 
A magyar mezőgazdaság kibocsátása 55 százalékkal bővült 2010 és 2016 között – mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár a Békés és Somogy megyei agrárvezetőknek tartott szakmai továbbképzésen, Harkányban.

Hír: Emelkedett a nyers tej ára

2017. február 02. 08:23
 
Tavaly decemberben – az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai szerint – a nyers tej átalagára 6 százalékkal volt magasabb, mint novemberben, és 13 százalékkal haladta meg az előző év azonos hónapjának átlagárát. Az EU tejfelvásárlása 2017-ben csökkenhet tavalyhoz képest.

Hír: Magyar tejfeldolgozó Algériában

2017. január 12. 07:48
 
Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Algériában folytatat megbeszéléseket. Algéria jelenleg komoly lehetőséget jelent a magyar vállalatoknak, különösen a mezőgazdaság terén. Látogatása során megállapodás született egy magyar tejfeldolgozó építéséről, és egy takarmányüzem kivitelezéséről is egyeztetnek, melyet további beruházások is követhetnek. A magyar vállalatok piaci terjeszkedését a márciusban nyíló magyar kereskedelmi képviselet és az Eximbank 270 millió dolláros hitelkerete fogja segíteni. Algériában 34 éve nem tett hivatalos látogatást magyar külügyminiszter–tájékoztatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Algírból.