Kapcsolódó tartalmak: tej

Hír: Azt akarja a kormány, hogy mindenki ilyen tejeket igyon

2016. május 06. 09:21
 
Átállítaná az egészségesebbnek tartott friss magyar tejek fogyasztására a hazai lakosságot a kormány azzal, hogy csak e termékkörben csökkentené 18 százalékról 5 százalékra 2017-től az áfát. A ma népszerű tartós tejek 18 százalékos áfakulcsának megtartásával viszont továbbra is teret engednének az árletörő hatású áfacsalásos importnak, holott e termékkörben az adómérséklést a tejpiaci válság miatt demonstráló tejtermelők kifejezetten kérték. Az egyoldalú áfamérséklés egyes vélemények szerint uniós adószabályozási vitákat robbanthat ki, a hazai tejtermelőket pedig további likviditási nehézségekkel fenyegetheti.

Hír: Így tudhatnánk meg, honnan jön a tej és a hús

2016. május 13. 08:14
 
Kötelezővé kellene tenni a csomagoláson a tej- és hústermékek származását – szorgalmazza az Európai Parlament. A képviselők állásfoglalása nem kötelező érvényű.

Hír: A súlyosbodó agrárpiaci helyzetben elengedhetetlen az Európai Unió támogatása

2016. május 19. 08:16
 
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2016. május 17-i ülésén az agrárminiszterek ismét megvitatták a mezőgazdasági piacokon kialakult krízishelyzetet. A magyar delegációt vezető Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kiemelte, hogy a tej- és sertéspiacon rendkívül kritikus a helyzet.
 

Hír: Dühös petíció Lázárnak: tartóztassák le az összes áfacsalót

2016. május 20. 08:19
 
Tartóztassák le azokat a tejágazati szereplőket, akik áfacsalással értékesítik a tejtermékeket a magyar piacon – követelik az újabb demonstrációra készülő tejtermelők abban a petícióban, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek címeznek. A petíciót május 23-án kívánják átadni. A gazdálkodók kifogásolják, hogy a kormány 2017-től úgy csökkentené a tejáfát, hogy az továbbra is kedvezne az áfacsalásoknak, miközben likviditási gondot okozna a tejtermelőknek.

Hír: A kormány a magyar tejtermelők mellett áll, minden eszközt bevet az érdekükben

2016. május 25. 08:20
 
A Földművelésügyi Minisztérium tisztában van a nemzetközi és hazai tejpiacon zajló kedvezőtlen piaci folyamatok súlyosságával. A kormány a magyar tejtermelők mellett áll és a rendelkezésre álló eszközökkel mindent elkövet az ágazat stabilizációja érdekében.

Hír: Tejtermelő bivalytelepet adtak át Mezőtúron

2016. május 30. 11:48
 
Tejtermelő bivalytelepet adtak át 330 millió forint beruházással a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron. Az olasz-magyar tulajdonú Italiagro Kft. tervei szerint az ott tartott állatok tejéből mozarellát és más termékeket készítenek elsősorban a belföldi választék bővítésére.

Hír: Elengedhetetlen a tej feldolgozottsági szintjének emelése

2016. június 06. 10:13
 
A tejágazat jelenlegi nehéz piaci helyzetére a megoldást a feldolgozásban és a magas piaci értékű termékek előállításában kell keresni - jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára pénteken a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak a tej világnapja alkalmából Telkiben tartott sportrendezvényén.

Hír: Magyarország nem hagyja magára a tejtermelőket

2016. június 08. 08:20
 
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Informális Agrártanácsülésen vesz részt Eindhovenben, ahol a tejpiacon kialakult válság az egyik fő téma.

Hír: Sürgősen kellene egymilliárd euró a súlyos válság miatt

2016. június 13. 08:11
 
Legalább egymilliárd eurós uniós pénzügyi csomag kidolgozását sürgetik a visegrádi országok agrárkamarái a válságban lévő tej- és sertéstermelők számára. A kamarák vezetői felszólították az Európai Bizottságot, hogy tegyen meg minden szükséges lépést az orosz embargó feloldása érdekében.

Hír: Drasztikus lépés: vágóhídra küldik a teheneket

2016. június 13. 15:10
 
Felszámolja tehenészetét a tej felvásárlási árának drasztikus csökkenése és a nagyüzemek számára kevesebb támogatás miatt a Fűzvölgyi Agrár Zrt. A Zala megyei cégnél azért döntöttek így, mert a cég a megtermelt tejen hosszú ideje literenként több mint 20 forintot bukik a hazai és az uniós támogatások ellenére is.