Kapcsolódó tartalmak: tej

Hír: Véget nem érő küzdelem, botrányos felvásárlási árak

2016. szeptember 05. 08:24
 
És még a kamarai tagság is kötelező lehet a vadászoknak – az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Hír: Krízishelyzet: még nem tudni, mi lesz az áfacsalt UHT-tejekkel

2016. szeptember 09. 08:51
 
A magyar tejipar versenyképessége jelentős innováció nélkül nem növelhető hosszú távon, de ami még fontosabb: a jó minőségű alapanyagokat itthon kell feldolgozni, ahelyett, hogy külföldre vinnénk – mondta Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója az idei Coop Rally-n. A jövő évi áfacsökkentéstől dinamikus növekedésre számít az ágazat, de továbbra is kérdéses, hogy az áfacsalásban leginkább érintett UHT-tej áfája is csökkenhet-e 2017-ben.

Hír: A nyers tej agyvelőgyulladást okozhat, ha nem forraljuk fel

2016. szeptember 23. 07:53
 
Csípés nélkül is okozhat megbetegedést az egyébként kullancsok által terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás (kullancsencephalitis), így például a nyers házi tej is vírushordozó lehet. Ezért a nyers kecske- vagy tehéntejet felforralás után érdemes fogyasztani.

Hír: Győrffy: szégyen és tragikus, amit a CBA, a Coop és a Reál csinál

2016. október 05. 08:20
 
Továbbra is lobbizik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azért, hogy az UHT és a hosszan eltartható tejek (ESL) áfája is 5 százalékra csökkenjen. Győrffy Balázs, a szervezet elnöke „szégyennek és tragikusnak” nevezte, hogy a magyar tulajdonú üzletláncok – a CBA, a Coop és a Reál – nem jelentek meg a tejpiacról tartott NAK-egyeztetésen, ahol a tejfelvásárlási árak emeléséről volt szó. Ha az árak nem nőnek, a termelők külföldön adják el a tejet, itthon pedig hiány alakulhat ki.

Hír: Visszaszólt Győrffynek a CBA: nem tolnak ki a magyar tejekkel

2016. október 06. 07:53
 
Támogatja a CBA Kereskedelmi Kft. a tej áfakulcsának csökkentését és elkötelezett a magyar tejtermékek iránt is – reagált a vállalat arra a közleményre, amelyben Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke „szégyennek és tragikusnak” nevezte, hogy a NAK tejpiaci egyeztetésén a magyar tulajdonú üzletláncok – így a CBA – képviselői nem vettek részt. Az ágazati szereplők szerint növelni kell a belföldi tejfelvásárlási árakat, különben a tehéntartók külföldön adják el a tejet, itthon pedig hiány alakulhat ki.

Hír: Megtévesztő jelölés miatt bio rizstejes csokoládét vonnak ki a forgalomból

2016. október 10. 08:31
 
Tejnélküli és vegán felirattal ellátott bio rizstejes csokoládét vontak ki a forgalomból megtévesztő jelölés miatt. A gyártó a hátoldali címkén ugyan feltüntette, hogy a termék nyomokban tejet tartalmazhat, a főoldali felirat alapján azonban a vásárlók könnyen tejmentesnek tarthatják azt. A csokoládé fogyasztása a tejfehérje allergiások számára kockázatos.

Hír: Agrárkamara: mindenki érdekelt a magyar tej hazai értékesítésében

2016. október 19. 08:36
 
Mindenki érdekelt a magyar tej belföldi értékesítésében - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel azt követően, hogy egyeztetést tartottak az érintettek, több nagy áruházlánc, valamint a termelők és a feldolgozók képviselői. 

Hír: Agrár Széchenyi Kártya: támogatás a sertés- és a tejtermelőknek

2016. október 20. 08:20
 
Az Agrár Széchenyi Kártyán keresztül a tejhasznú tehén-, illetve sertéstartással foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak is kiterjesztette a kamat- és költségmentes hitelt a Földművelésügyi Minisztérium (FM). A kedvezményt a december 31-ig benyújtott hiteligényléseknél lehet igénybe venni

Hír: Agyonnyomhatnak bennünket is a hatalmas gabonahegyek

2016. október 24. 08:25
 
A világban tapasztalható gabonadömping tartósan lenyomja a felvásárlási árakat, de a tejtermelők sem számíthatnak túl sok jóra, hiszen a nyerstej ára – a közelmúltban tapasztalható emelkedés ellenére – aligha fogja újra átlépni a 100 Ft-os lélektani határt - hangzott el a Portfolio és az agrárszektor.hu által rendezett Agrárgazdasági Szakmai Napok kecskeméti állomásán. Válság sújtja a kertészeti ágazatot is, ahol már a betakarításhoz szükséges élőmunkaerő sem áll rendelkezésre.

Hír: Szolidaritáson alapuló, méltányos önszabályozás a cél

2016. november 21. 11:30
 
Szolidaritáson alapuló, méltányos önszabályozást javasol a Földművelésügyi Minisztérium a tejágazat valamennyi résztvevőjének – mondta Fazekas Sándor miniszter a tejágazat piaci helyzetének áttekintésére és rendezésére összehívott szakmai fórum után, amelyen részt vett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Tej szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a tejtermelők, a feldolgozók és kiskereskedők képviselője.