Kapcsolódó tartalmak: tej

Hír: A kormány a tejtermelőkkel van

2016. március 16. 07:55
 
Lassan egy éve tiltakoznak Franciaországtól Belgiumon keresztül egészen Finnországig az európai uniós gazdálkodók a tartósan alacsony európai tej átvételi árak miatt, érdemi lépéseket követelve a folyamatok megfordítása érdekében.

Hír: Újabb kampány indul a magyar tej népszerűsítéséért

2016. március 18. 07:48
 
Minden eddiginél nagyobb marketingkampány indul a magyar tej népszerűsítéséért - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter csütörtökön, Budaörsön az egyik áruházláncban tartott sajtótájékoztatón.

Hír: Marketinggel nyugtatnák az elkeseredett tejtermelőket

2016. március 18. 07:57
 
Összesen 420 millió forintos tejpiaci marketingkampányt jelentett be az agrárminiszter egy nappal a hazai tejtermelők holnapi demonstrációi előtt. Az uniós túltermelés miatt dömpingáron importált tejtermékek hosszabb távon tönkretehetik a hazai tejágazatot. A termelők szerint hosszabb távon a kereskedők és a fogyasztók tehetik a legtöbbet a megmentésükért.

Hír: Az uniós tejtermelés ideiglenes csökkentéséről döntöttek Brüsszelben

2016. március 22. 07:45
 
Az uniós tejtermelés ideiglenes csökkentéséről döntöttek a tagállamok agrárminiszterei Brüsszelben. A döntést az Európai Bizottságnak jóvá kell hagynia, amely jelezte: készen áll a versenyszabályzatba ütköző döntés ideiglenes engedélyezésére - tájékoztatott közleményében az Európai Tanács.

Hír: Újabb milliárdokra pályázhatnak a tejtermelők

2016. április 01. 12:46
 
Megjelent a tejágazati szerkezetátalakítási pályázat. A 36,53 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást májustól igényelhetik az állattartók.

Hír: Iskolai tej- és gyümölcsprogramok: a helyes táplálkozási szokások oktatása

2016. március 24. 07:44
 
Az unióban élő diákok jobban támogatott iskolatej-, gyümölcs-, és zöldségprogramokban, ész a helyes táplálkozásról szóló oktatásban részesülhetnek hamarosan. Az új tervezet, amelyről a tagállamok minisztereivel előzetesen már 2015 decemberében megállapodtak, és amelyet kedden szavazott meg a Parlament, összeolvasztja majd a jelenleg még különálló EU-s iskolai tej- és gyümölcsprogramokat és 20 millió euró további támogatással 250 millióra növeli majd azok összevont éves költségvetését.

Hír: Mindenki vigyázzon: tehenek lepik el Budapestet

2016. április 01. 12:48
 
Teheneket szállítanak a tervek szerint Budapestre, így tiltakoznának a súlyos tejpiaci krízis miatt április 4-én a tejtermelők. Az állattartók nem a kormány, hanem az élelmiszerhamisítónak és adócsalónak tartott importőrök tevékenysége ellen demonstrálnának. A kereskedőktől azt követelik, hogy függesszék fel az üzletelést a tisztességtelen piaci szereplőkkel. A NAV-tól és az élelmiszerlánc-felügyelettől pedig összehangolt, öt évre visszamenő ellenőrzéseket várnak a kifogásolt cégek, illetve kereskedelmi partnereik ellen.

Hír: Lázár: nem magyarok, ezért hiába kérjük az üzletláncokat

2016. április 08. 08:04
 
Nem lehet az osztrákhoz hasonló tejpiaci összefogást megvalósítani Magyarországon, mert a kiskereskedelem nincs magyar érdekkörben – hangoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ha a kormánynak – hasonlóan az energia- és a bankszektorhoz – nagyobb befolyása volna, az üzletláncokat meg lehetne kérni arra, hogy magyar tejtermékeket vásároljanak.

Hír: A tej áfájának csökkentését is tartalmazza a tejágazati stratégia

2016. április 11. 08:58
 
A tervek szerint még áprilisban tárgyal a tej áfacsökkentéséről a kormány - jelentette be Fazekas Sándor Szolnokon egy gazdafórumon.

Hír: Gyorsriasztás: tej van a csokis teasüteményben

2016. április 11. 08:59
 
Kivontak a forgalomból egy csokoládés teasüteményt, mert tehéntejet tartalmazott, de azt a csomagoláson nem jelölték. Magyarországot az esetről az unió gyorsriasztási rendszere értesítette. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint a termék fogyasztása a tehéntej-allergiában és a tejcukor-érzékenységben szenvedőknél okozhat panaszokat.